Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Château Purcari Viorica de Purcari

Viorica is een bijzondere en inheemse druif uit Moldavië. De wijnen gemaakt van viorica geven zeer aromatische en bloemige wijnen. Je herkent frisse lentebloesem. Deze bijzondere wijn is fluweelzacht en heerlijk doordrinkbaar. Proef de expressie van deze Moldavische trots.

Een weelderig en expressief aroma van acaciabloesem en basilicum. De wijn heeft een zacht tropisch tintje maar vooral een heel bloemig karakter. Fluweelzacht, sappig en doordrinkbaar. Je proeft kruidbes, rijpe peer, reine claud, gele appel en in de afdronk rijpe citrus. Een licht romig karakter en een velvet-structuur in de mond.

Beperkte voorraad

Product Aantal
Château Purcari Viorica de Purcari 12
Land
Moldavië
Regio
Ștefan Vodă
Type
Stil
Kleur
Wit
Druivenras
Viorica
Smaakprofiel
Weelderig Romig Sappig
Aroma
Bloemen Peer Appel
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Kalfsvlees Schaaldieren Gevogelte Schelpdieren Groenten Groene salades
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2022
Prijs
€ 10,- tot € 15,-
EAN-code
4840472020238
Flessen per doos
6
goneisgone
Château Purcari Viorica de Purcari
Op voorraad
€ 13,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Château Purcari is al sinds 1827 een toonaangevend wijnbedrijf in Moldavië. Vernoemd naar het gelijknamige kleine dorpje Purcari, in de wijnregio Stefan Voda. De wijnen van Château Purcari werden aan het eind van de 9e eeuw op grote schaal geëxporteerd omdat ze zo populair waren bij de Russische en Engelse adel.

Het wijnhuis kent een rijke geschiedenis en heeft met de jaren veel prijzen gewonnen bij diverse internationale wedstrijden. Château Purcari is in 2003 gebouwd en het eerste wijnkasteel in Moldavië. Het kasteel is zeker een bezoek waard en beschikt over een eigen hotel en restaurant.

Het dorp Purcari en de wijngaarden van het klooster Agon Zograf liggen in het hart van dit bijzondere gebied. Het had een grote aantrekkingskracht op Franse kolonisten, want het gebied in de zuidoostelijke punt van Moldavië toonde overeenkomsten met de bodem en het klimaat van Bordeaux.