Skip to main content
Vega Sicilia Unico
Spanje

Royal Red

Jouw Premium prijs

Vega Sicilia Unico

Spanje - Tempranillo, Cabernet sauvignon 2011 75CL 14%

Het vlaggenschip van Vega Sicilia. 95% tempranillo met cabernet sauvignon. 77 maanden gerijpt op hout en nog eens drie jaar op fles. Het is één van de meest gewaardeerde wijnen uit Spanje. Deze wijn heeft een lange levensduur van tot maximaal 60 jaar!

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Vega Sicilia Unico

Spanje 2011 75CL

Alles over Vega Sicilia Unico

Het vlaggenschip van Vega Sicilia. 95% tempranillo met cabernet sauvignon. 77 maanden gerijpt op hout en nog eens drie jaar op fles. Het is één van de meest gewaardeerde wijnen uit Spanje. Deze wijn heeft een lange levensduur van tot maximaal 60 jaar!

Unico is het vlaggenschip van Vega Sicilia. Misschien wel de meest gewaardeerde wijn van heel Spanje. Oogstjaar 2009 is een blend van 94% tempranillo (lokaal tinto fino genoemd) en 6% cabernet sauvignon. Het rijpingsproces van deze wijn duurt in totaal 10 jaar. Op Frans en Amerikaans eikenhout (zowel gebruikt als nieuw) en op fles. Voor 2009 heeft Vega Sicilia extra lang gewacht om de wijn vrij te geven. 12 jaar in plaats van 10. Hij is momenteel prima op dronk, maar heeft een levensduur van 40 tot 60 (!) jaar.

Lekker bij lamsvlees
Druivensoort
Druivensoort
Tempranillo
Stevige, maar ook lichtere, meer frisse wijnen brengt deze druif voort. De stevige variant is lekker bij biefstuk, de frissere past goed bij ovenpasta.
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Beschrijving Het vlaggenschip van Vega Sicilia. In 2005 gemaakt van 94% tempranillo en 6% cabernet sauvignon. Vrijgegeven na 12 jaar rijping. Met een levensduur van 40 tot 60 (!) jaar.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort tempranillo, cabernet sauvignon
Oorsprong Spanje
Contactgegevens Leverancier
CVBG Rue de Bordeaux, Parempuyre, France Email: caterina@bottlebooks.me Website: www.bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij lamsvlees

Ons verhaal

Spanje, Valladolid
Spanje, Valladolid
Vega Sicilia Spanje, Valladolid
Vega Sicilia is een van de beroemdste wijnproducenten van heel Spanje. Deze producent uit Ribera del Duero wordt gezien als ‘de Château Latour van Spanje’. Het domein is in handen van de familie Álvarez, lid van de Primum Familiae Vini. Een vereniging van de beste ‘family-owned wineries’ in de wereld. Andere beroemde leden van PFV zijn Torres, Drouhin, Antinori, Mouton Rothschild en Symington. Vega Sicilia werd opgericht in 1864 en destijds werden de wijngaarden beplant met een groot gedeelte Bordeauxdruiven, met name cabernet sauvignon en merlot. De andere belangrijke druif van het domein is uiteraard tempranillo. De naam Vega Sicilia heeft overigens niets te maken met het eiland Sicilië, maar met Santa Cecilia: de beschermheilige van de muzikanten.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.