Skip to main content
Pomerol Château L'Evangile
Frankrijk

Royal Red

2e fles 50% korting

Pomerol Château L'Evangile

Frankrijk - Merlot, Cabernet franc 2019 75CL 15,5%

Château L'Évangile deelt samen met de beroemde buren Château Pétrus (Pomerol) en Château Cheval Blanc (Saint-Émilion) een uniek kiezel-terroir. Dit geeft kracht en finesse.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Pomerol Château L'Evangile

Frankrijk 2019 75CL

Alles over Pomerol Château L'Evangile

Château L'Évangile deelt samen met de beroemde buren Château Pétrus (Pomerol) en Château Cheval Blanc (Saint-Émilion) een uniek kiezel-terroir. Dit geeft kracht en finesse.

Château L'Évangile staat op een uniek gedeelte van het Pomerol plateau. In de bodem bevindt zich namelijk een strook kiezels. Slechts drie topchateaus delen dit unieke terroir: Château Pétrus (Pomerol), Château Cheval Blanc (Saint-Émilion) en dus Château L'Évangile. Dit zorgt voor een krachtige Pomerol met een geweldige finesse. De wijn wordt gemaakt van merlot (80 à 90%) aangevuld met cabernet franc. Hij rijpt 18 maanden op eikenhouten vaten. Je proeft zwarte bessen, bramen, roostertonen en zijdezachte tannines.

Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Beschrijving Château L'Évangile deelt samen met de beroemde buren Château Pétrus (Pomerol) en Château Cheval Blanc (Saint-Émilion) een uniek kiezel-terroir. Dit geeft kracht en finesse.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 15,5%
Soort merlot, cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
SOCIETE CIVILE DU CHATEAU L'EVANGILE , POMEROL, France Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux, Pomerol
Frankrijk, Bordeaux, Pomerol
Château l'Évangile Frankrijk, Bordeaux, Pomerol
Château l’Évangile is een domein in Pomerol met een rijke geschiedenis. Al in de achttiende eeuw is dit domein gesticht. Momenteel is het domein in handen van het beroemde Domaines Baron de Rothschild (van de Lafite-tak). In 1990 kochten zij het domein aan en in 1998 investeerden ze flink in de kelderfaciliteiten van dit Château. Sindsdien worden er elegante wijnen gemaakt met kracht en finesse. De Grand Vin van het domein is altijd een blend van 80 tot 90% merlot met 10 tot 20% cabernet franc. Een normale blend in Pomerol. De tweede wijn van het domein heet Blason de l’Evangile.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.