Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

San Marzano Talò Nero Di Troia

Talò Nero di Troia Puglia IGP is een rode wijn gemaakt van Uva di Troia, ook bekend als Nero di Troia, een druivensoort uit Puglia die bekend staat om het produceren van elegante wijnen met een verfijnde smaak en geur. Een mooie zachtheid brengt de sterke tannines in evenwicht, waardoor de wijn evenwichtig in de mond is en geschikt is om te combineren met gerechten met een bepaalde structuur.

Intense en levendige robijnrode kleur; een elegant boeket van viooltjes, kersen en bramen, kruidige tonen van koriander, zwarte peper en zoethout. Geroosterde aroma's van tabak en cacao versterken de geurbeleving. Een stevige maar elegante tannine verfijnt de structuur; een intrigerende zuurgraad maakt het fris en met een goed verouderingspotentieel.

Rijke gerechten zoals lasagne, pasta met ragoutsaus, verse handgemaakte pasta met smaakvolle sauzen. Ideaal om te combineren met rood vleesgerechten zoals gestoofd en gestoofd kalfsvlees, gegrilde steaks. Kaas van middelbare leeftijd is ook een aanrader bij deze wijn.

Land
Italië
Regio
Puglia
Type
Stil
Kleur
Rood
Druivenras
Nero di Troia
Smaakprofiel
Evenwichtig Verfijnd Elegant
Aroma
Tabak Zwarte Peper Viooltjes Specerijen Cacao
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Gerijpte kazen Lasagna Pasta's Pasta bolognese Stoofschotels
Serveer Temperatuur
16 - 18°C
Jaartal
2020
Prijs
€ 10,- tot € 15,-
EAN-code
8023354411911
Flessen per doos
6
actionImage-empty
San Marzano Talò Nero Di Troia
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 11,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

San Marzano is een klein stadje in het centrum van de Primitivo di Manduria DOP, een strook land tussen de zeeën die over de regio Puglia spoelen. Hier hebben 19 wijnbouwers Cantine San Marzano opgericht. Lang voordat de oorsprongsbenaming werd gecreëerd en Primitivo di Manduria wereldwijd werd erkend, jaagden ze een droom na. 

Het iconische label van San Marzano vat de filosofie en essentie samen. Geproduceerd van oude wijnstokken, is het de uitdrukking van een duizendjarige relatie tussen onze mensen en de Primitivo-druif. Sessantanni Primitivo di Manduria DOP is het label dat de perceptie van Apulische wijnen over de hele wereld heeft veranderd.