Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Carpinus Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016

Deze prachtige klassieke dessertwijn gemaakt van de beste met botrytis aangetaste druiven. Het loopt uit het glas met een heerlijk aroma, waarbij abrikozenjam, sinaasappel en rijp tropisch fruit elkaar prachtig opvolgen. De smaak is romig, zoet en fris. Goed intens fruit met tonen van rijp tropisch karakter en een glorieuze minerale afdronk. Een unieke dessertwijn die ertoe heeft bijgedragen dat Hongarije een van de beste wijnlanden ter wereld is geworden.

In de noordoostelijke hoek van Hongarije heb je een microklimaat waardoor de edele rotting zich ontwikkelt op de druiven in de wijngaard, aan het einde van het seizoen. Deze botrytis (edelrood) geeft een uniek karakter aan de wijn en helpt de druiven uit te drogen, zodat je een zoete en intense wijn krijgt. Deze topwijn van Carpinus is van 100% Furming en wordt gefermenteerd en 24 maanden gerijpt in Hongaarse eikenhouten vaten van 220 liter.

Beperkte voorraad

Product Aantal
Carpinus Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016 0
Land
Hongarije
Regio
Tokaj
Type
Dessert Stil
Druivenras
Furmint
Kleur
Wit
Alcohol percentage
10,0%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
375ml
Serveer Suggesties
Paté Chocolade Dessert Foie Gras
Serveer Temperatuur
8 - 10°C
Prijs
€ 25,- en meer
goneisgone
Carpinus Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016
OP=OP
€ 52,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Carpinus is een klein en relatief jong wijnbedrijf uit de vermaarde Hongaarse Tokaj regio onder leiding van het echtpaar Edith en Istvan Bai. In het verleden hebben zij ervaring opgedaan in gereputeerde wijnhuizen in Hongarije en in het buitenland. Hun doel is om een voorbeeld te zijn van een Tokaj wijnhuis met focus op topkwaliteit, familietradities zonder comprossissen te sluiten op vlak van tradities en duurzaam wijn maken. Ze beschikken over 7 ha in 7 wijngaarden in de Tokaj Wijnregio: Gyertyános, Lapis, Deák, Budaházy, Poklos, Veresek és Dereszla dűlő. Eersteklas wijngaarden volgens de historische classificaties. Istvan en Edith werken met autochone variëteiten, vooral Furmint. Verder werkt men ook met Harslevelu en Sauvignon blanc.