Deze Chianti is een blend van 80% Sangiovese, 10% Canaiolo en 10% Mammolo. Oogstperiode: half september. De fermentatie in roestvrijstalen tanks van 100 hl; ca. 15 dagen maceratie bij een gecontroleerde temperatuur van 30°C. Rijping op fles: tot 3 maanden.
Schoon robijnrood. Intens aroma, met de typische subtiele geur van violet en aroma's van rode bessen. De smaak is levendig en fris, met een aangename fruitige afdronk.
Ideaal als aperitief, bij vleeswaren, pasta met tomaten en vleessauzen, wit vlees en verse kaas, salades en gegrilde groenten.
Uitmuntend Gambero Rosso, Schitterende Toscaanse wijn komend van de oude Frescobaldi wijngaarden, complex, intens, fris rood fruit, zijdezachte tannines. ...
Meer over deze wijn
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Meer over deze wijn
Dit is een volle, intense rode wijn met tonen van rijp fruit als bosbessen, kersen en een hint van verse peper. Een mooie zuurgraad in combinatie met de alcohol. Een goede balans tussen ...
Meer over deze wijn
Chiantis zijn er in veel stijlen. Deze is lekker licht en frisfruitig. Die drink je als aperitief, bij antipasti en bij makkelijke maaltijden. ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn