De Martoccia Toscana Sangiovese is een krachtige rode wijn, van 100% Sangiovese. Oogstperiode eind september begin van oktober, de druiven werden gesneden en geperst, waarna defermentatieproces plaatsvindt. De druif schilt ende mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. De wijn wordt opgeslagen in containers in getemperde kamers in om de malolactische gisting te helpen.
Met een veroudering tot 16 maanden, een deel in Slavische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Met flesrijping tot 8 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.
Schoon robijnrood. Diep aroma met mooiezuur. Medium body en gestructureerd. Serveer op 18°C. Ideaal bij rood vlees, maar ook makkelijk te combineren met kaas of pasta.
Uitmuntend Gambero Rosso, Schitterende Toscaanse wijn komend van de oude Frescobaldi wijngaarden, complex, intens, fris rood fruit, zijdezachte tannines. ...
Meer over deze wijn
Absolute top van Toscane, afkomstig uit het plaatsje Montalcino. Brunello is de lokale benaming voor sangiovese. De wijn is rijk en krachtig en de perfecte begeleider van pastagerechten of ...
Meer over deze wijn
Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous):“wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Monte de Sassi heeft nét wat meer volume dan Il Borghetto’s ...
Meer over deze wijn
Chianti Classico is een land van oude tradities, als eerste opgezet door de Etrusken. Zij begonnen hier als eerste met het maken van wijn. Een traditie die de Romeinen hebben voortgezet. De ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn