Afkomstig van geselecteerde druiven uit de wijngaard La Melera, op 675 meter hoogte, met 40 jaar oude wijnstokken op arme grond die lage opbrengsten geven.
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 tot 30 graden voor 8-10 dagen. Daarna blijft het sap in contact met de schilletjes voor zo'n 10-15 dagen om meer kleur en smaak te onttrekken. De wijn rijpt verder op Frans en Amerikaans eikenhout voor 12 maanden.
Diep donker rood met in de geur: pruimen, amarenen en bramen. De smaak van vanille, cacao, tabak en rozemarijn. Full-bodied en afgeronde tannines en gebalanceerde zuren.
Lekker bij rood vlees bijvoorbeeld een rib-eye van de barbecue.
Overige informatie:
90 punten - Wine Enthusiast over de 2019-vintage
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn