Traminac is dezelfde druif die in Duitsland bekend is onder de naam Gewürztraminer. Door de hoeveelheid restsuiker is het een lichtzoete wijn die uitstekend geschikt is voor diverse desserts. De wijn is gemaakt in de stijl van de Elzas-wijnen en kan zich dan ook absoluut meten met de topwijnen uit de Elzas.
De wijn heeft een mooie goudgele kleur. In de neus krijg je een lichte geur van wilde roos vermengd met rijpe perzik, noten en honing. De smaak is vol en fris door de mineraliteit van de bodem.
Traminac past goed bij (niet al te zoete) romige desserts met bijvoorbeeld sinaasappelsaus of Lychee gedoopt in witte chocolade. De wijn past ook heel goed bij kazen als roquefort en münster.
Uitspraak: Bòlfan Trámienàts
Hoerawijn:
De wijn is in januari 2019 door vinpressionist Hubrecht Duijker uitgeroepen tot Hoerawijn. Hij schrijft hierover: Het is een behoorlijk zoete wijn (ruim 26 gram suiker per liter) met de voor zijn druif zo kenmerkende zwoele kruidigheid en wat honingachtig fruit. Net als Gewurztraminer uit Alsace kun je ‘m combineren met bijvoorbeeld roodschimmelkaas, en met Aziatische gerechten.
Overtuigende Loire Sauvignon Blanc. Mineralig, stenig, echt droog en knetterfris. Sappig van smaak met jonge witte perzik, gras, citroen, buxustakjes en subtiel groene asperges. Frisgroen, ...
Meer over deze wijn
Gemaakt 'tussen de zeeën' (in het Italiaans, "Tra I Mari") Tramari Rosé is een elegante en lichte rosé, verfijnd en toch casual, geboren in de zonneschijn van de Salento-zomers. Met bloemen ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn