Licht robijnrood van kleur, maar intens fruitig van geur. Een waterval van klein fruit, vooral veel blauwe besjes, maar ook iets bloemigs van viooltjes. In de smaak is deze Bardolino soepel en met een klein bittertje in de afdronk. Prima in balans.
Prettig drinken. Dus voor een borreltje of bij een hapje eten. Klassiek Italiaans ligt voor de hand, zoals een eenvoudige pasta, lasagne of pizza.
Cantina Valpantena werd in 2017 tot derde beste Italiaanse Wijncoöperatie van Italië uitgeroepen door het gerenommeerde magazine Weinwirtschaft.
Bardolino is het kleine broertje van Valpolicella. Lichter van karakter en dusgeschikt om gekoeld te serveren. Met rode kersen, zachte tannines en een kleinbittertje. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In de Bardolino wijn heeft iedere druivensoort een bepaalde rol: Corvina geeft sterkte en kleur, Rondinella bepaalt de karakteristieke frisse smaak, Sangiovese rondt smaak en aroma af. ...
Meer over deze wijn
De Venetiaanse druiven groeien op de hellingen waar bergwinden vanuit de Alpen verkoeling brengen. Hierdoor krijg je lichte frisse wijnen. Deze heerlijke fruitige rode wijn smaakt naar ...
Meer over deze wijn
Bardolino Classico is gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer in Veneto. Deze heerlijke fruitige rode wijn smaakt naar kersen en zit boordevol sap. Lekker om licht gekoeld te ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn