Waar er vroeger nog werd geroepen dat Bordeauxwijnen toch zeker minimaal tien tot vijftien jaar in de kelder moesten blijven, zijn de wijnen tegenwoordig veel eerder op dronk. Goed nieuws voor wie geen gedegen wijnkelder heeft, maar wel wil genieten van goede Bordeaux. Hoe dat komt? De opwarming van de aarde is er medeverantwoordelijk voor is dat ook de grote Bordeauxwijnen veel eerder opengetrokken kunnen worden. Sommige zelfs wel zes jaar eerder. Het laat zien dat de opwarming van de aarde een feit is, maar wijnboeren leren steeds beter om de oogst onder controle te houden. Zo verkrijgen ze een betere rijpheid van de druiven. Door anders te snoeien (meer of minder bladerdek, meer of minder trossen aan de stok) heeft een wijnmaker bijvoorbeeld meer controle over de ontwikkeling van de druiven.
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Een kostbaar juweel uit het betoverende Saint-Émilion-gebied in Frankrijk. Met een diepe robijnrode kleur en complexe aroma's van rijpe bessen en cederhout, belichaamt deze wijn de ...
Meer over deze wijn
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
Als de doorgewinterde oenoloog Sandra Duboscq een vinger in de wijn heeft, dan weet je één ding zeker: met deze wijn zit het meer dan snor! De Française is namelijk ook de adviseur van Cos ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn