Zeer bijzondere karakteristieke wijn. Aroma's van kersen en bosbessen en een hint van kruidnagel. Liefhebbers van de Pinot Noir zullen deze Kadarka zeker waarderen.
De kadarka-druif komt oorspronkelijk uit de Balkan. De kadarka is in de 16e eeuw naar Hongarije gebracht en is in Hongarije, nadat deze onder het communisme bijna was verdwenen, de meest aangeplante blauwe druif. Ze is één van de belangrijkste druiven in traditionele Bikavér (Stierenbloed).
De druif is bijzonder vatbaar voor rot, omdat de druiven dicht bij elkaar groeien en ertussen poeltjes van vocht kunnen ontstaan na regen. In warme en zonnige dagen daarna koken de druppels waardoor de relatief dunne schilt knapt en er rotting optreedt. Er kan goede en tanninerijke wijn van worden gemaakt, maar dan moet de in principe woekerende plant zeer regelmatig worden gesnoeid. Gebeurt dit niet of te weinig dan is het resultaat slappe en saaie wijn.
Het vlaggeschip van IKON. Een wijn gemaakt ter nagedachtenis aan de slag bij Rádpuszta in 1199 tussen Koning Imre en zijn rebelse broer András ter bescherming van de troon. De Syrah en ...
Meer over deze wijn
De basis van de wijn is evenredig met de beperkte opbrengsten van de oude wijngaard gelegen naast de plant in ‘Lelle’. Deze gewassen worden gemengd met geselecteerde gewassen uit de enige ...
Meer over deze wijn
Esti-Kék betekend Avondblauw en is volgens de wijnmaker een weerspiegeling van hoe hyet blauw van de avond zou smaken in een fles.
De belangrijkste druivensoorten die deel uitmaken van deze ...
Meer over deze wijn
Deze Grande Réserve is gemaakt van de beste Chardonnay druiven. In de neus komen elegante aroma’s naar voren van peren, gegrilde amandelen en toast. Op het palet komen frisse citrusvruchten ...
Meer over deze wijn
Bedwelmend Amarone, krachtig en overweldigend. Een donkere, dieprode kleur. Uit het glas stijgen allerlei geuren op: van bosbessen tot rozijntjes, van vijgen tot amarenekersen en van mokka ...
Meer over deze wijn
Mooi bleekgeel van kleur. Dit is een cava met een stevige mousse, maar de belletjes blijven heel fijn. Lekker aromatisch en fris. In de smaak rond en zacht, levendig en goede zuren. ...
Meer over deze wijn
Manuele oogst van 100 jaar oude druivenstokken. Temperatuur gecontroleerde fermentatie in roestvrij staal op 28° C. Malolactische gisting in nieuwe Franse eiken houten vaten. Rijping op ...
Meer over deze wijn