Hoewel soms anders wordt gedacht, wordt rosé net als rode wijn van blauwe druiven gemaakt. De druiven gisten echter bij een lagere temperatuur en zijn in de meeste gevallen veel korter in contact geweest met de schillen die de kleur afgeven: hoe langer de schillen van de druiven in contact zijn geweest, des te donkerder de kleur. Hoewel de Provence hét gebied voor rosé is, wordt ook daarbuiten prachtige rosé gemaakt. Al nemen veel wijnboeren Provence rosé als voorbeeld voor het maken van hun eigen wijnen, waarbij de druiven Grenache, Syrah en Cinsault groot favoriet zijn. Helemaal als een wijnmaker voor een lichte en droge stijl rosé kiest. Rosé wijn Het voordeel van rosé? In tegenstelling tot sommige rode wijnen kunt u direct van een rosé genieten. Sterker nog: in zijn jeugd komen de frisse en fruitige impressies het beste tot uiting. Hoewel men rosé vaak aan de zomer koppelt, is het juist een heerlijke wijn om ook buiten 'het seizoen' te drinken: als aperitief, bij diverse salades of
Mousserende rosé met de frisheid van de Provence en de complexiteit van een wijn die wordt gemaakt volgens de methode die ook wordt gebruikt in de champagnestreek. Met aardbei, framboos, ...
Meer over deze wijn
Op Château de Selle wordt de beroemdste wijn van Domaines Ott gemaakt: Coeur de Grain. Dit duidt op de kleur van de eerste persing van de druif. Een blend van grenache, cinsault, syrah en ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Kleine familiebedrijven zijn in Pauillac zijn zeldzaam, maar bij Château Les Landes de Cach is dat anders. In 1979 kocht Henri Musso een klein perceel met een oud huisje. Sindsdien heeft hij ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn