Triplico Rosso wordt gemaakt van drie (vandaar de naam Triplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera en Nero di Troia. Die de Italiaanse rode wijn zijn weelderige en satijnzachte karakter geven met eindeloos veel laagjes, daarom wordt er ook verwezen naar 'Multiplo'. Kortom, u kunt er dus eindeloos van genieten. Een krachtpatser uit Puglia Deze wijn uit Puglia wordt gemaakt volgens een eeuwenoude techniek waarbij deze vergist in grote, platte open vaten (Palmenti). Dat verzacht de wijn en zorgt voor optimaal schilcontact voor een maximale smaakextractie. Bovendien laat men 20% à 30% van de most (nog niet vergist sap) weglopen (méthode saignée) waardoor de wijn veel geconcentreerder wordt. Drie maanden rijping op eiken vaten geven nuances van vanille, mokka en ceder. Het resultaat is een weelderige, gelaagde wijn met een luxueus en satijnzacht karakter.
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Analoog aan Manduria, dat het 'Grand Cru' gebied voor de Primitivo druif wordt genoemd, staat de mini DOC Copertino (slechts 158 ha.) lokaal bekend als het 'Grand Cru' gebied voor de ...
Meer over deze wijn
De DOC Brindisi beslaat slechts 300 ha en daarmee is het zo'n beetje de kleinste van Puglia. Klein maar fijn. Want het is toevallig wel de beste grond voor de Negroamaro-druif. En dat proef ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
Aglianico, een eeuwenoud inheems druivenras en de trots van de Italiaanse wijnboeren, zeker rondom de zonnige regio's Campanië, Basilicata en Puglia. Geef ze maar eens ongelijk, want ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn