Vanaf 2017 is deze cabernet franc, die alleen maar van de Sinaï heuvel in Balatonboglár vandaan komt, volwassen genoeg om op zich zelfstaand gebotteld te worden in plaats van in een blend. Na 15 maanden op Hongaars eiken is deze ongefilterd gebottled. Een complexe en langdurige mondgevoel. In neus en smaak domineren bosvruchten van verschillende blauwe bessen afgerond door subtiele kruidigheid. Een slok van deze wijn wordt begeleid door milde tannines, waarbij de fruitige aroma's worden aangestipt. |
Op voorraad
€ 15,95 per stuk
Incl.
21%
BTW
|
Garamvári is een familiebedrijf van 80ha gevestigd aan de zuidkant van het Balatonmeer. De firma werd in 1990 opgericht onder de naam Vinárium om kleine producenten uit de regio te promoten in zowel binnen- als buitenland. Sinds 1993 produceert eigenaar en oenoloog Vencel Garamvári zelf goede en zuivere wijnen met een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. In 2003 wijzigde Vencel de bedrijfsnaam naar Garamvári Estate Winery en in 2006 werden ze verkozen tot "Wijngoed van het jaar". In datzelfde jaar ontving Vencel de titel "Wijnmaker van het jaar" namens de Hungarian Wine Academy.