Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso Superiore

Ripasso betekent ‘opnieuw gepasseerd’. Een Ripasso wordt gemaakt door een Valpolicella wijn twee keer te vergisten en bij de tweede keer door de gedroogde druivenschillen van de Amarone (overgebleven na het maken van de Amarone wijn) heen te pompen waardoor de wijn meer rijpheid en concentratie krijgt.

Een bijzonder rijpe wijn met geuren van kers en bosbes. De smaak is rond, rijk en licht krenterig. Je proeft bramen en rijpe kersen, zelfs een licht pepertje. Aan het einde ervaar je zoethout en andere geurige specerijen.

Deze wijn past erg goed bij Boeuf Bourguignon of bij een andere kruidige stoofpot. Ook heerlijk bij gerechten met paddestoelen, rood vlees of gerijpte harde kazen zoals Pecorino.

Land
Italië
Regio
Veneto
Type
Stil
Druivenras
Rondinella Negrara Corvina Veronese Corvinone
Kleur
Wit
Smaakprofiel
Rond Rijk
Aroma
Krenten
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Harde kazen Stoofpotten Paddenstoelen
Serveer Temperatuur
16 - 18°C
Jaartal
2021
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso Superiore
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 18,50 per stuk
Incl. 21% BTW

Andere klanten kochten ook…

Droge, medium-bodied smaak.
€ 16,95 per stuk
Op voorraad
stevige karakter en intense smaak
€ 16,95 per stuk
Op voorraad

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Cecilia Beretta is de trots van de familie Pasqua, opgericht begin jaren tachtig. De wijnen van Cecilia Beretta vertegenwoordigen de authentieke smaken en waarden van Verona, Italië. Een unieke selectie wijnen waarin je kwaliteit en persoonlijkheid van de regio terug proeft.