Skip to main content
Masi Lunatio Lugana
Italië Biologisch

Fruit Lover

Jouw Premium prijs

Masi Lunatio Lugana

Italië - Turbiana 2023 75CL 12,5%

Friskruidige witte wijn met citrustonen, tropisch fruit en witte bloemen. Lugana is een bijzonder Italiaans wijngebied. Het ligt ten zuiden van het Gardameer. Heerlijk bij Italiaanse voorgerechten, salades met basilicum of lichte bereidingen van witvis.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Masi Lunatio Lugana

Italië 2023 75CL

Alles over Masi Lunatio Lugana

Friskruidige witte wijn met citrustonen, tropisch fruit en witte bloemen. Lugana is een bijzonder Italiaans wijngebied. Het ligt ten zuiden van het Gardameer. Heerlijk bij Italiaanse voorgerechten, salades met basilicum of lichte bereidingen van witvis.

Lugana is een bijzonder Italiaans wijngebied. Het ligt ten zuiden van het Gardameer: deels in de regio Veneto en deels in de regio Lombardije. De DOC Lugana bestaat uitsluitend voor witte wijn, die voor minstens 90% uit trebbiano di Soave moet bestaan. De Lunatio di Masi wordt gemaakt van 100% turbiana. Hoe dat zit? Trebbiano is op z’n zachtst gezegd niet zo’n hele spannende druif. Overigens niet te verwarren met trebbiano di Soave. Dit is namelijk de lokale benaming voor verdicchio bianco (bekend van Verdicchio di Castelli di Jesi uit de Marken). Om verwarring te voorkomen wordt deze druif lokaal ook wel tubiana genoemd. Hij is fris en kruidig met citrustonen, tropisch fruit en witte bloemen. Heerlijk bij Italiaanse voorgerechten, salades met basilicum of lichte bereidingen van witvis.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Frisse en kruidige witte wijn waarvoor de druiven groeien ten zuiden van het Gardameer. De DOC Lugana ligt zowel in Veneto als in Lombardije. Hij wordt gemaakt van 100% turbania, beter bekend als trebbiano di Soave. Met citrustonen, tropisch fruit en witte bloemen.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Soort turbiana
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Masi Via Monteleone, 26, Sant'Ambrogio di Valpolicella (VR), Italy Email: masi@masi.it Website: www.masi.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Veneto
Italië, Veneto
Masi Agricola S.p.A. Italië, Veneto
In 1772 kocht de familie Boscaini de eerste wijngaard de 'Vaio dei Masi'. Deze kleine vallei in Valpolicella is de naamgever van het bedrijf dat nog altijd in familiehanden is. Maar bij die ene wijngaard is het zeker niet gebleven. Inmiddels produceert Masi wit, rood, rosé, mousserend, zoet en grappa. Voornamelijk in de oorspronkelijke streek waar Masi vandaan komt: Veneto. Dit gedeelte van Italië is de herkomst van beroemde wijnen zoals Valpolicella, Ripasso, Recioto en Amarone. Maar ook Soave, Prosecco en Bardolino. Masi heeft niet alleen wijngaarden in Veneto, maar ook in Toscane en zelfs in Argentinië. In 2018 is Masi door Gambero Rosso uitgeroepen tot Winery of the Year.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.