Cava
2e fles 50% korting
Marqués de Griñón Cava Rosé
Spanje - Pinot noir, Monastrell 75CL 11,5%
Roze cava van pinot noir en monastrell. Pinot noir wordt ook gebruikt voor de productie van champagne en de druif monastrell is beroemder onder zijn Franse alias mourvèdre. Heerlijk als aperitief of bij tapas.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Spanje 75CL
Alles over Marqués de Griñón Cava Rosé
Roze cava van pinot noir en monastrell. Pinot noir wordt ook gebruikt voor de productie van champagne en de druif monastrell is beroemder onder zijn Franse alias mourvèdre. Heerlijk als aperitief of bij tapas.
Deze biologische rosé cava wordt gemaakt van de druiven pinot noir en monastrell. Samen leveren ze een lichtroze gekleurde mousserende wijn op die zijn bubbels krijgt door een tweede vergisting op fles. Je proeft licht rood zomerfruit zoals aardbei, framboos en aalbes. Daarnaast appel, citrus en brioche. Schenk deze feestelijke wijn als aperitief, bij tapas of in combinatie met een zomerse salade.
Beschrijving | Roze cava van pinot noir en monastrell. Pinot noir wordt ook gebruikt voor de productie van champagne en de druif monastrell is beroemder onder zijn Franse alias mourvèdre. Heerlijk als aperitief of bij tapas. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 11,5% |
Soort | pinot noir, monastrell |
Ingrediënten | Bevat sulfiet |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Spanje |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
Carlos Falcó, Marqués de Griñón, is een Spaanse adellijke wijn- en olijfolie-producent. Hij studeerde landbouwtechniek aan de universiteit van Leuven en wijnbouwkunde aan de universiteit van Californië (Davis). In Spanje wordt hij gezien als een visionair en pionier. Zo introduceerde hij de druiven syrah en petit verdot in Spanje en was hij de eerste die cabernet sauvignon aanplantte in Castilla La Mancha. Don Carlos Falcó was daarnaast ook voorzitter van Grandes Pagos de España: een organisatie waaronder ook zijn wijndomein Dominio de Valdepusa valt. De Spaanse term ‘Vino de Pago’ is het equivalent van het Franse ‘Cru’ en is de hoogste classificatie binnen de kwaliteitspyramide van de Spaanse wijnbouw.