Skip to main content
Baron des Fontenilles
Frankrijk

Royal Red

2e fles 50% korting

Baron des Fontenilles

Frankrijk - Merlot, Cabernet franc 2020 75CL 14%

Saint-Émilion Grand Cru gemaakt van 60% merlot met 40% cabernet franc. Afkomstig van wijngaarden met een bodem rijk aan klei. Heerlijk bij geroosterde rosbief, gebakken eendenborst of bij een rijkgevulde kaasplank. Nu al op dronk, maar heeft een rijpingspotentieel van tenminste 5 jaar.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Baron des Fontenilles

Frankrijk 2020 75CL

Alles over Baron des Fontenilles

Saint-Émilion Grand Cru gemaakt van 60% merlot met 40% cabernet franc. Afkomstig van wijngaarden met een bodem rijk aan klei. Heerlijk bij geroosterde rosbief, gebakken eendenborst of bij een rijkgevulde kaasplank. Nu al op dronk, maar heeft een rijpingspotentieel van tenminste 5 jaar.

De druiven die zijn gebruikt voor de productie van Baron des Fontenilles komen van wijngaarden die zijn geklasseerd als Grand Cru. Deze Saint-Émilion wordt gemaakt van 60% merlot met 40% cabernet franc. De wijn rijpt op eikenhouten vaten. Hierdoor krijgt hij tonen van vanille, mokka en geroosterd brood. Daarnaast ontdek je rood en zwart fruit, zoals aardbeien, pruimen en kersen. Schenk deze Saint-Émilion Grand Cru bij rosbief met rozemarijn, gebakken eendenborst of bij een rijkgevulde kaasplank. Nu al op dronk, maar heeft een rijpingspotentieel van tenminste 5 jaar. 

Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Houtgerijpte Saint-Émilion Grand Cru gemaakt van 60% merlot met 40% cabernet franc. Afkomstig van wijngaarden met een bodem rijk aan klei. Heerlijk bij geroosterde rosbief, gebakken eendenborst of bij een rijkgevulde kaasplank. Nu al op dronk, maar heeft een rijpingspotentieel van tenminste 5 jaar.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort merlot, cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Ginestet 19 avenue de Fontenille, Carignan de Bordeaux, France Website: www.ginestet.fr Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Frankrijk, Bordeaux
Maison Ginestet Frankrijk, Bordeaux

Maison Ginestet is een négociant (handelshuis) die wijnen uit Bordeaux verkoopt over de hele wereld. Ze hebben wijnen in iedere prijsklasse en uit de meest beroemde appellaties. Het bedrijf werd opgericht in 1897 en vestigde zich direct in de wijk Bacalan in Bordeaux. Deze wijk met veel pakhuizen is tegenwoordig weer helemaal opkomend. Je vindt hier ook het beroemde wijnmuseum La Cité du Vin. Maison Ginestet werd opgericht door Fernand Ginestet (1871-1953), een ware visionair. Hij richtte de ‘Union de la Propriété et du Commerce’ op. In 1948 werd dit het huidige ‘Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux’. Tegenwoordig werken er ongeveer 100 mensen voor Maison Ginestet, dat jaarlijks 15 miljoen flessen wijn verkoopt in meer dan 70 landen.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.