Skip to main content
Zuccardi Los Oscuros Cabernet Franc
Argentinië

Royal Red

2e fles 50% korting

Zuccardi Los Oscuros Cabernet Franc

Argentinië - Cabernet franc 2020 75cl 14%

Argentijnse 100% cabernet franc afkomstig uit Tupungato, een subgebied binnen Mendoza. De wijngaarden liggen op grote hoogte. Dat zorgt voor koude nachten en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Uiteindelijk levert dit kwaliteitswijnbouw op. Elegant, fruitig en eigengereid.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Zuccardi Los Oscuros Cabernet Franc

Argentinië 2020 75cl

Alles over Zuccardi Los Oscuros Cabernet Franc

Argentijnse 100% cabernet franc afkomstig uit Tupungato, een subgebied binnen Mendoza. De wijngaarden liggen op grote hoogte. Dat zorgt voor koude nachten en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Uiteindelijk levert dit kwaliteitswijnbouw op. Elegant, fruitig en eigengereid.

De term Los Oscuros is Spaans voor ‘de duisternis’ of ‘het donker’. Onder deze naam maakt de Argentijnse producent Zuccardi verschillende wijnen. Uiteraard een malbec en een rode blend, maar ook deze 100% cabernet franc. Deze oerdruif komt oorspronkelijk uit Frankrijk en gooit hoge ogen in de Loire en in Bordeaux. Het is een druif die je moet leren drinken, maar als je hem eenmaal kan waarderen, dan kan je met een goede cabernet franc je geluk niet op. Deze wijn rijpt op gebruikte 500 liter-vaten van Frans eiken zonder toasting. Dat levert een fruitig karakter op met tonen van frambozen, aardbeien en pruimen. Maar ook paprika, laurier, cederhout en potloodslijpsel. Heerlijk bij gebakken eendenborst, kalfsvlees of pittige gerechten uit de Zuid-Amerikaanse keuken.

Druivensoort
Druivensoort
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Argentijnse 100% cabernet franc afkomstig uit Tupungato, een subgebied binnen Mendoza. De wijngaarden liggen op grote hoogte. Dat zorgt voor koude nachten en grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur. Uiteindelijk levert dit kwaliteitswijnbouw op. Elegant, fruitig en eigengereid.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Argentinië
Contactgegevens Leverancier
FAMILIA ZUCCARDI Ruta Provincial 33, KM 7,5, Fray Luis Beltran, Maipu, Mendoza, Argentina Website: www.familiazuccardi.com Email: info@familiazuccardi.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Argentinië, Mendoza
Zuccardi Argentinië, Mendoza
Zoals de naam als doet vermoeden komt de Argentijnse wijnmakersfamilie Zuccardi oorspronkelijk uit Italië. Het was opa Alberto V. Zuccardi die in 1963 begon met het aanplanten van wijngaarden. Hij gaf het bedrijf door aan zijn zoon José Zuccardi, die verantwoordelijk was voor een grote internationale doorbraak. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van Sebastian Zuccardi, derde generatie wijnmaker. Hij heeft zich geschaard bij de beste wijnmakers van Argentinië. De wijngaarden van Zuccardi liggen op grote hoogte tot soms wel meer dan 1200 meter boven zeeniveau. Daarmee behoren ze tot de hoogstgelegen wijngaarden ter wereld.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.