Skip to main content
Château Marzy
Frankrijk

Royal Red

2e fles 50% korting

Château Marzy

Frankrijk - Merlot, Cabernet franc 2020 75CL 13,5%

Op het etiket van deze wijn vind je een Sint-Jacobsschelp in het tempelierskruis. De schelp is een verwijzing naar de pelgrims die via Pomerol wandelden naar Santiago de Compostella.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Marzy

Frankrijk 2020 75CL

Alles over Château Marzy

Op het etiket van deze wijn vind je een Sint-Jacobsschelp in het tempelierskruis. De schelp is een verwijzing naar de pelgrims die via Pomerol wandelden naar Santiago de Compostella.

Op het etiket van deze wijn vind je een Sint-Jacobsschelp in het tempelierskruis. De schelp is een verwijzing naar de pelgrims die via Pomerol wandelden naar Santiago de Compostella. Het tempelierskruis vind je vaker op Pomerol wijnen. Deze rode wijn die officieel Château Marzy Grand Enclos de Riffat heet wordt gemaakt van 70% merlot met 30% cabernet franc. Hij rijpt op eikenhouten vaten en is intens met pruimen, zwarte bessen en vanille. Daarnaast laurier, zoethout, potloodslijpsel en zijdezachte tannines.

Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Op het etiket van deze wijn vind je een Sint-Jacobsschelp in het tempelierskruis. De schelp is een verwijzing naar de pelgrims die via Pomerol wandelden naar Santiago de Compostella.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort merlot, cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Les Grand Chais France (Own wines) 1 Rue de la Division Leclerc, Petersbach, France Website: lgcf.com Email: info@lgcf.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Pomerol
Frankrijk, Pomerol
Château Marzy Frankrijk, Pomerol
Château Marzy is een domein gelegen in de wereldberoemde appellatie Pomerol. Dit gebied ligt aan de rechteroever in Bordeaux. Het domein heeft een rijke historie die terug gaat tot de 12e eeuw. Destijds waren het de tempeliers die een belangrijke rol vervulden in Pomerol. Het tempelierskruis zie je nog altijd terug op het etiket van deze wijn. Een ander opvallend element van het etiket is de Sint-Jacobsschelp. Een verwijzing naar het hospitaal van Pomerol dat pelgrims opving die de route naar Santiago de Compostella wandelden. Château Marzy is een van de vele chateaus in handen van Romain Maison. De beroemdste wijn die hij produceert is Château Le Gay, eveneens uit Pomerol.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.