Skip to main content
Mazzei Poggia Badiola Magnum
Italië Extra Groot

Classic Red

Jouw Premium prijs

Mazzei Poggia Badiola Magnum

Italië - Sangiovese, Petit verdot, Merlot 2020 150CL 13%

‘Alledaagse Supertuscan’ uit Chianti gemaakt van 70% sangiovese en 30% merlot. Hij is houtgerijpt, elegant en zijdezacht met rode bessen, kersen en cranberry.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen
Mazzei Poggia Badiola Magnum

Italië 2020 150CL

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis

Alles over Mazzei Poggia Badiola Magnum

‘Alledaagse Supertuscan’ uit Chianti gemaakt van 70% sangiovese en 30% merlot. Hij is houtgerijpt, elegant en zijdezacht met rode bessen, kersen en cranberry.

Poggio Badiola wordt door Mazzei omschreven als een 'alledaagse Supertuscan'. Het is een gedeclasseerde Chianti gemaakt van 70% sangiovese en 30% merlot. Door het relatief hoge percentage merlot mag de wijn niet op de markt verschijnen als een Chianti, maar wordt het een Toscana IGT. De wijn rijpt 10 maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten. Hij is elegant en zijdezacht met rode bessen, kersen en cranberry. Heerlijk bij charcuterie of salami, een pizza of pasta met tomatensaus.

Extra feestelijke Magnum (150cl)
Deze flessen zijn superhandig voor je diner. Met 1 fles heb je direct voldoende. Of als supercadeau! Wist je dat je magnum uitspreekt als mAgnum en niet als mEgnum (want dat is een ijsje). En het bewaarpotentieel van een magnum langer is doordat er in verhouding minder zuurstof bij de wijn komt, dus rijpt de wijn langzamer op de fles.

Druivensoort
Druivensoort
Sangiovese
Deze druif wordt het meest aangepland in Italië. De smaak kan verschillen, afhankelijk van waar hij groeit. Door de hoge zuurgraad past hij goed bij stevig gekruid voedsel of gerechten met tomatensaus.
Petit verdot
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving 'Alledaagse Supertuscan' uit Chianti gemaakt van 70% sangiovese en 30% merlot. Hij is houtgerijpt, elegant en zijdezacht met rode bessen, kersen en cranberry.
Inhoud 150 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort sangiovese, petit verdot, merlot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Marchesi Mazzei Via Ottone di Sassonia III n 5, CASTELLINA IN CHIANTI, Italy Website: https://www.mazzei.it/ Email: mazzei@mazzei.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Sicilië, Noto
Italië, Sicilië, Noto
Mazzei (Sicilië) Italië, Sicilië, Noto
In 2003 startte de beroemde Toscaanse producent Mazzei een ambitieus project in Sicilië: Zisola. Mazzei erkende het potentieel van het grootste eiland van de Middellandse Zee en kocht dit domein van 50 hectare gelegen in het zuidoosten van het eiland. Eén van de gebouwen van het domein kijkt uit over het stadje Noto, het epicentrum van de druif nero d’avola. Zisola beschikt over 350 eikenhouten vaten voor de opvoeding van vier verschillende rode wijnen. Ze maken ook een witte wijn van lokale druiven. Maar wijn is niet het enige wat er wordt gemaakt. Er wordt ook olijfolie geproduceerd, diverse soorten citrus en amandelen.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.