Skip to main content
Cantina Valpantena Tesauro Recioto
Italië

Dessertwijn

Jouw Premium prijs

Cantina Valpantena Tesauro Recioto

Italië - Corvina, Rondinella 2021 50CL 13%

Rode dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven. Met 13% alcohol en 110
gram restsuiker per liter. Je proeft bramenjam en specerijen. Schenk hem bij
chocoladetaart.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Cantina Valpantena Tesauro Recioto

Italië 2021 50CL

Alles over Cantina Valpantena Tesauro Recioto

Rode dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven. Met 13% alcohol en 110
gram restsuiker per liter. Je proeft bramenjam en specerijen. Schenk hem bij
chocoladetaart.

Voor de productie van de Tesauro Recioto worden de corvina en rondinella druiven geoogst in het begin van september. Daarna worden de druiven onder gecontroleerde klimatologische omstandigheden gedroogd. Ze verliezen dan 40% van hun vocht, waardoor het overgebleven sap veel meer suikers bevat. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt met 13% alcohol en 110 gram restsuiker per liter. In deze rode dessertwijn proef je bramenjam en specerijen. Schenk hem bij brownie of bij chocoladetaart.

Druivensoort
Druivensoort
Corvina
Deze wijn wordt vooral in Italië gebruikt en geeft de wijn sappigheid, met een soepele fruitige smaak. Goed bij stoofschotels en vettere visgerechten.
Rondinella
Levert in blends sappig, licht kersenfruit. Fruitig, sappig en weinig tannines. Drink 'm bij antipasti.
Beschrijving Rode dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven. Met 13% alcohol en 110 gram restsuiker per liter. Je proeft bramenjam en specerijen. Schenk hem bij chocoladetaart.
Inhoud 50 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort corvina, corvinone, rondinella
Ingrediënten Bevat sulfiet
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Cantina di Verona Spa Via Olmo 41,Via C.O. di Guerra 5/b, Verona, Italy Email: info@cantinadiverona.it Website: http://www.cantinadiverona.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Verona, Verona
Italië, Verona, Verona
Cantina di Valpantena Italië, Verona, Verona
Cantina di Valpantena is een coöperatie uit het noorden van Italië. Het bedrijf ligt in de buurt van de stad Verona en beschikt over 700 hectare wijngaard. De naam Valpantena betekent ‘de vallei van God’ in het Grieks. Door de vallei waait een verkoelende bergwind vanuit de nabijgelegen Dolomieten. Dat zorgt voor verkoeling en hierdoor is kwaliteitswijnbouw mogelijk. De meest beroemde wijnen die worden gemaakt door Cantina di Valpantena, zijn de bekende namen van de Valpolicella, zoals Amarone, Ripasso en Recioto. Deze wijnen worden gemaakt van de druiven corvina, rondinella en molinara.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.