Skip to main content
Petrolo Torrione
Italië

Royal Red

2e fles 50% korting

Petrolo Torrione

Italië - Sangiovese, Merlot, Cabernet sauvignon 2021 75CL 13,5%

Sangiovese uit Toscane, gemaakt door Petrolo, die bekend staat om zijn Super Tuscans. Met kersenfruit, chocola, aardse tonen en pittige zuren. Ideale wijn om te schenken bij pastagerechten met rijke sauzen. Ook heerlijk bij Pizza Calabrese met de pittige ‘nduja worst.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Petrolo Torrione

Italië 2021 75CL

Alles over Petrolo Torrione

Sangiovese uit Toscane, gemaakt door Petrolo, die bekend staat om zijn Super Tuscans. Met kersenfruit, chocola, aardse tonen en pittige zuren. Ideale wijn om te schenken bij pastagerechten met rijke sauzen. Ook heerlijk bij Pizza Calabrese met de pittige ‘nduja worst.

Wijnproducent Petrolo maakt verschillende wijnen. Zo wordt de 100% merlot ook wel gezien als ‘de Pétrus van Italië’. Torrione is de wijn van hetzelfde domein, die wordt gemaakt van 80% sangiovese. met 15% merlot en 5% cabernet sauvignon. De inheemse druif van de streek. Deze wijn heeft een bijzondere plek in het portfolio van Petrolo, omdat met het maken van deze wijn een ommekeer heeft plaats gevonden bij de manier van werken. De focus werd verlegd van kwantiteit naar kwaliteit. Sinds 1988 behoort Petrolo tot de top van Toscane en Italië. In deze wijn proef je kersenfruit met chocola, aardse tonen en pittige zuren. Ideale wijn om te schenken bij pastagerechten met rijke sauzen.

Lekker bij romige sauzen
Druivensoort
Druivensoort
Sangiovese
Deze druif wordt het meest aangepland in Italië. De smaak kan verschillen, afhankelijk van waar hij groeit. Door de hoge zuurgraad past hij goed bij stevig gekruid voedsel of gerechten met tomatensaus.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Sangiovese uit Toscane, gemaakt door Petrolo, die bekend staat om zijn Super Tuscans. Met kersenfruit, chocola, aardse tonen en pittige zuren. Ideale wijn om te schenken bij pastagerechten met rijke sauzen. Ook heerlijk bij Pizza Calabrese met de pittige ‘nduja worst.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort sangiovese, merlot, cabernet sauvignon
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Petrolo LOC. PETROLO N° 30 MERCATALE VALDARNO, 52021 BUCINE, AREZZO, ITALIA, Italy Email: PETROLO@PETROLO.IT Website: https://www.petrolo.it/en/wines/galatrona/ CRUS ET DOMAINES DE FRANCE DULONG CALVET 1925 route des coudannes, Landiras, France Email: gregory.jeanne@crusetdomainesdefrance.com Website: https://crusetdomainesdefrance.com/cdf/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij romige sauzen

Ons verhaal

Italië, Toscane
Italië, Toscane
Petrolo Italië, Toscane
Op de grens van Chianti Classico ten zuidoosten van Florence bevindt zich de Italiaanse topproducent Petrolo. Dit biologisch gekwalificeerde wijndomein van 31 hectare is sinds het einde van de jaren ’80 in handen van Luca Sanjust. Hij heeft de focus binnen dit bedrijf verlegt van kwantiteit naar kwaliteit en met het besef dat je alleen hele goede wijnen kan maken, als je goed voor je druivenplanten zorgt. Het domein staat aangeplant met sangiovese, merlot en cabernet sauvignon. Daarnaast wordt er ook malvasia bianca en trebbiano verbouwd. Op het domein wordt ook olijfolie gemaakt.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.