Skip to main content
Château Phélan Ségur
Frankrijk

Royal Red

2e fles 50% korting

Château Phélan Ségur

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc 2017 75CL 13,2%

Krachtige cabernet sauvignon-gedomineerde Bordeauxblend uit Saint-Estèphe. Deze Saint-Estèphe combineert kracht met elegantie. Je proeft bramen en blauwe bessen met vanille en mokka. Een wijn met een lange afdronk en een lange levensduur. 

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Phélan Ségur

Frankrijk 2017 75CL

Alles over Château Phélan Ségur

Krachtige cabernet sauvignon-gedomineerde Bordeauxblend uit Saint-Estèphe. Deze Saint-Estèphe combineert kracht met elegantie. Je proeft bramen en blauwe bessen met vanille en mokka. Een wijn met een lange afdronk en een lange levensduur. 

Château Phélan Ségur staat bekend als een Cru Bourgeois met de status van een Grand Cru Classé. Het van oorsprong Ierse domein dat tegenwoordig in Belgische handen is, grenst aan Château Calon-Ségur (Troisième Cru Classé) en Château Montrose (Deuxième Cru Classé). Oogstjaar 2017 is gemaakt van 65% cabernet sauvignon, 34% merlot en 1% cabernet franc. Deze Saint-Estèphe combineert kracht met elegantie. Je proeft bramen en blauwe bessen met vanille en mokka. Een wijn met een lange afdronk en een lange levensduur. Vanwege het ontbreken van een Grand Cru Classé-status is dit een wijn die bekend staat om zijn uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Druivensoort
Druivensoort
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Château Phélan Ségur is een wijndomein uit Saint-Estèphe zonder de daadwerkelijke status van Grand Cru Classé. De kwaliteit van deze wijn is echter wel vergelijkbaar met de allerbeste wijnen die uit de meest noordelijke gemeenteappellatie van de Médoc komen. Hij combineert kracht met elegantie.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,2%
Soort cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Phélan Ségur Rue des écoles, SAINT-ESTEPHE, France Website: phelansegur.com Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Frankrijk, Bordeaux
Château Phélan Ségur Frankrijk, Bordeaux

Château Phélan Ségur is een wijndomein uit Saint-Estèphe. Ooit behoorde het domein toe aan Nicolas Alexandre de Ségur. In de negentiende eeuw kwam het domein in handen van de Ier Bernard O’Phelan. Zijn zoon Frank Phelan liet het huidige chateau bouwen en was 30 jaar lang de burgemeester van Saint-Estèphe. In 2003 kreeg Château Phélan Ségur samen met acht andere chateaus uit de Médoc de uitzonderlijke status van Cru Bourgeois Exceptionnel. Sinds 2017 is het domein in handen van een van de rijkste Belgen Philippe Van de Vyvere. Hij kocht Château Phélan Ségur van de familie Gardinier voor het recordbedrag van 90 miljoen euro. Daarmee werd dit 70 hectare tellende chateau in één klap het duurste Cru Bourgeois domein ooit.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.