Skip to main content
Château Langoa Barton
Frankrijk

Royal Red

2e fles 50% korting

Per fles

Château Langoa Barton

Frankrijk - Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot 2009 75CL 14%

Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien met de smaak van pruimen, kersen en vanille. Daarnaast proef je koffie, chocoladeen zachte, maar lang aanhoudende tannines.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Langoa Barton

Frankrijk 2009 75CL

Alles over Château Langoa Barton

Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien met de smaak van pruimen, kersen en vanille. Daarnaast proef je koffie, chocoladeen zachte, maar lang aanhoudende tannines.

Château Langoa Barton is een Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien. Van alle Grands Crus Classés van het klassement van de Médoc uit 1855 is Château Langoa Barton het enige domein dat nu nog steeds in bezit is van dezelfde familie als destijds. De wijn is een blend van hoofdzakelijk cabernet sauvignon met merlot en cabernet franc. Het is een zeer klassieke wijn met de smaak van pruimen, kersen en vanille. Daarnaast proef je koffie, chocolade en zachte, maar lang aanhoudende tannines.

Lekker bij gebraden rood vlees
Druivensoort
Druivensoort
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Cabernet sauvignon
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Troisième Grand Cru Classé uit Saint-Julien met de smaak van pruimen, kersen en vanille. Daarnaast proef je koffie, chocoladeen zachte, maar lang aanhoudende tannines.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Langoa Barton St-Julien ., SAINT JULIEN DE BEYCHEVELLE, France Website: . Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij gebraden rood vlees

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Julien-Beychevelle
Frankrijk, Saint-Julien-Beychevelle
Château Langoa Barton Frankrijk, Saint-Julien-Beychevelle
In 1722 vertrok Thomas Barton uit Ierland richting Bordeaux. Hij begon een handel in wijn. Samen met een andere beroemde wijnhandelaarsfamilie startte hij een wijnconglomeraat dat vandaag de dag nog altijd actief is in Bordeaux: Barton & Guestier. De familie Barton kocht in 1821 Château Langoa Barton in Saint-Julien. Een jaar laten kochten ze ook Château Léoville-Barton, dat ooit behoorde tot het grote Léoville domein waartoe ook Léoville-Las-Cases en Léoville-Poyferré behoorden. Vanwege de splitsing kwam Château Léoville-Barton zonder kelder of kasteel. Dat was geen probleem, omdat de wijn werd gemaakt op Château Langoa Barton. In 1855 kreeg Château Langoa Barton de status van Troisième Grand Cru Classé. Buurman Château Léoville-Barton werd geclassificeerd als Deuxième Grand Cru Classé.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.