Skip to main content
Salentein Numina Cabernet Franc
Argentinië

Classic Red

Jouw Premium prijs

Salentein Numina Cabernet Franc

Argentinië - Cabernet franc 2021 75CL 14,5%

Houtgerijpte 100% cabernet franc afkomstig uit de Argentijnse Uco Valley (Mendoza). Sterk geconcentreerd en krachtig met zwart fruit, vanille en cederhout. Heerlijk bij gerijpte kazen, gegrild rood vlees en stoofschotels. De druiven staan aangeplant op 1150 meter boven zeeniveau.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Salentein Numina Cabernet Franc

Argentinië 2021 75CL

Alles over Salentein Numina Cabernet Franc

Houtgerijpte 100% cabernet franc afkomstig uit de Argentijnse Uco Valley (Mendoza). Sterk geconcentreerd en krachtig met zwart fruit, vanille en cederhout. Heerlijk bij gerijpte kazen, gegrild rood vlees en stoofschotels. De druiven staan aangeplant op 1150 meter boven zeeniveau.

De druif cabernet franc staat aangeplant in de Loirevallei en je vindt hem in Bordeaux als hulpdruif. In de Argentijnse Uco Valley staat hij ook aangeplant, onder andere in de wijngaarden van Salentein. Dit wijnbedrijf met een Nederlands tintje heeft met de befaamde Argentijnse wijnmaker José 'Pepe' Galante een uitzonderlijke troef in handen. Deze 100% cabernet franc is houtgerijpt. Hij is sterk geconcentreerd en krachtig. Dankzij de aanplant op 1150 meter hoogte heeft de wijn ook wat frisse tonen. Je proeft zwart fruit, vanille en cederhout. Schenk hem bij gerijpte kazen, gegrild rood vlees of stoofschotels.

Druivensoort
Druivensoort
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Houtgerijpte 100% cabernet franc afkomstig uit de Argentijnse Uco Valley (Mendoza). Sterk geconcentreerd en krachtig met zwart fruit, vanille en cederhout. Heerlijk bij gerijpte kazen, gegrild rood vlees en stoofschotels. De druiven staan aangeplant op 1150 meter boven zeeniveau.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort cabernet franc
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Argentinië
Contactgegevens Leverancier
Bodegas Salentein Ruta 89 s/n, km 14, Los Arboles de Villegas, Argentina Website: http://www.bodegasalentein.com/ Email: __null
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Argentinië, Mendoza
Argentinië, Mendoza
Salentein Argentinië, Mendoza

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon junior. Hij verdiende zijn kapitaal als grootste auto-importeur van Nederland. Aan het einde van de 20e eeuw werd gestart met Bodegas Salentein, een Argentijns wijnbedrijf in de hooggelegen Uco-vallei in Mendoza. Hier zijn de omstandigheden ideaal voor het produceren van premium wijnen. De wijngaarden van Salentein kennen echter een geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. De San Pablo-wijngaard is namelijk onderdeel van een oude boerderij die in handen was van Jezuïeten. Daarnaast worden er druiven verbouwd op La Pampa en El Oasis. Salentein zet zich in voor educatie en werkgelegenheid voor de lokale bevolking.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.