Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Le Patapouf Blanc

Deze lichtgele patapouf chardonnay is houtgelagerd en komt uit de languedoc. De houtlagering zorgt voor een zeer prettige romigheid en vettigheid in de wijn. Een mooi voorbeeld van een klassieke, vette chardonnay zoals uit californie. Alleen dan zeer prettig geprijsd!

In de geur ruikt men boter en vanille die terugkomen in de smaak. Robuust en stoer in aandronk en weelderig, romig en vet in de afdronk.

Land
Frankrijk
Regio
Languedoc
Type
Stil
Kleur
Wit
Druivenras
Chardonnay
Smaakprofiel
Stoer Romig Robuust
Aroma
Boter Vanille Mango Passievrucht
Alcohol percentage
12,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2021
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Le Patapouf Blanc
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 16,50 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

De Languedoc-Rousillon (voorheen bekend als Pays d'Oc) is een streek in het zuiden van Frankrijk, die loopt van Nîmes tot Banyuls. Dit is het grootste wijngebied van Frankrijk. Door het droge klimaat, de vele zonuren en de ligging aan de Méditerranée biedt de Languedoc-Rousillon de ideale klimatologische omstandigheden voor de wijnbouw. Dit relatief jonge wijngebied heeft in korte tijd een enorme groei doorgemaakt. De Languedoc is in de loop van de tijd van richting veranderd. Van voornamelijk massaproductie in het verleden tot het creëren van kwalitatief hoogwaardige wijnen tegenwoordig, gemaakt met respect voor natuur en terroir.

Een heerlijke ‘vette’ wijn… Le Patapouf. De bijnaam voor de chardonnay en malbec van Le Patapouf uit de Languedoc. Om samen met goede vrienden en familie van te genieten, thuis of in een restaurant. Robuuste toetsen. Herinnerbare afwerkingen. Weelderig, sappig en vooral… vet in de afdronk. Sante!