Klantenservice Mijn Account Zakelijk
 

Julien Schaal Riesling Grand Cru Kastelberg

Deze wijn bestaat 100% uit Riesling.  Deze oude Grand Cru-wijngaard, die stamt uit de Romeinse tijd, heeft een bijzonder complexe bodem die uniek is in de Elzas en perfect is voor de productie van hoogwaardige Riesling. Deze riesling is kurkdroog en het resultaat van oude wijnstokken die op de heuvelachtige terrassen liggen. Deze 50 jaar oude wijngaard ligt aan de noordelijke rand van de stad Andlau. De Kastelberg strekt zich uit over een kleine heuvel en de hellingen zijn naar het zuiden gericht.

De charme van deze Riesling Grand Cru zit hem in de elegantie en het compacte bouquet. Complex. mineralig en met tonen van citroen. De wijn heeft een aangename zuurgraad en een hoog bewaarpotentieel. De wijn kan 20 - 25 jaar bewaard worden.

Deze wijn past goed bij visgerechten, gegrilde kip, kalkoen of ganzenlever. Daarnaast ook een goede begeleider voor stevige geitenkazen.

Land
Frankrijk
Regio
Elzas
Type
Stil
Druivenras
Riesling
Kleur
Wit
Smaakprofiel
Droog Mineralig
Aroma
Citrus
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Kalkoen Kip Geitenkaas Foie Gras
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2021
Restsuiker
6,7 g/l
Zuurgraad
5,1 g/l
Prijs
€ 15,- tot € 25,-
EAN-code
3332750002148
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Julien Schaal Riesling Grand Cru Kastelberg
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 17,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

De Elzas heeft een unieke combinatie van verschillende bodemsoorten. Roze zandsteen, blauwe leisteen, kalksteen, graniet, en vulkanisch gesteente behoren tot de meest interessante bodemsoorten van deze streek. Allemaal terug te vinden in de grand cru wijngaarden.

In 2011 met Oliver Biecher begonnen met hun wijngaard die uitsluitend gewijd is aan Grands Crus-wijnen uit de Elzas. Van Andlau tot Thann hebben we een aantal interessante wijngaarden gevonden die allemaal een sterk individueel karakter hebben.

Aan de voet van de heuvels van de Vogezen, net onder het kasteel van Haut-Koenigsbourg, hebben we onze wijnkelder gevestigd in het dorp Saint-Hippolyte.

Alle met de hand geplukte druiven worden zorgvuldig gesorteerd en voorzichtig in de pneumatische pers geplaatst. Een lange persing van minimaal 12 uur is nodig om het best mogelijke sap te extraheren.

Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap met de lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot wel 4 maanden kan duren.

Er wordt geen zwavel toegevoegd en hierdoor kan de wijn zich zoveel mogelijk ontwikkelen. Het resultaat is een wijn die minder gevoelig is voor oxidatie en veel aromatischer is.