Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Bergsig Estate Patmos Reserve Chenin Blanc

Spannende droge Chenin Blanc met het potentieel om mooi te ouderen. De wijn is complex. Rijk aan aroma’s zoals gedroogde abrikozen, rijpe citrus en een hint van hout. Elegant en met fijne zuren. Maar ook volromig.

Een geweldige eetwijn. Hij kan wel wat hebben. Kip met perziken, kwartel met abrikozen, een kruidige couscous, gegrilde vis, coquilles Saint Jacques, geroosterd varkensvlees, Oosterse salades of gerechten met een romige saus. Past goed bij: gevogelte, varkensvlees, vis, romige sauzen.

Deze Chenin Blanc Reserve heeft zijn naam te danken aan het in 1722 in Rotterdam gebouwde zeilschip Padmos (Patmos). Het schip van kapitein Willem de Wijs voer 9 keer op en neer naar Zuid-Afrika voordat het verging in Smalle Baai. Op een van de reizen vertrok het schip vanuit Texel met aan boord Johann Herman Lategan, een van de voorvaderen van de huidige succesvolle wijnmaker De Wet Lategan. Een model van het schip staat in het Maritiem Museum van Rotterdam.

Michelangelo Awards - Gouden medaille (2021)
Platter's Wine Guide - **** (2020)                         

Land
Zuid Afrika
Regio
Breede River Valley
Type
Stil
Kleur
Wit
Druivenras
Chenin Blanc
Smaakprofiel
Krachtig
Aroma
Hout Abrikoos Citrus
Alcohol percentage
14,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Varkensvlees Kwartel Couscous Gevogelte
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2021
Prijs
€ 25,- en meer
EAN-code
6003217002717
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Bergsig Estate Patmos Reserve Chenin Blanc
Op voorraad
€ 26,50 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Met een oppervlakt van 250 hectare is Bergsig in Rawsonville bij Worcester een van de grootste wijngoederen in Zuid-Afrika. De naam Bergsig heeft te maken met het uitzicht op de Drakensbergen, die samen met de ligging aan de Breede Rivier voor een uniek microklimaat zorgen.

Het estate is al sinds generaties in handen van de familie Lategan en wordt momenteel geleid door wijnmaker De Wet Lategan. Dat deze wijnmaker bijzonder getalenteerd is, blijkt wel uit de resultaten tijdens wijnconcoursen, zijn wijnen worden regelmatig met goud of zilver bekroond. Een van de absolute toppers hierbij is de Chardonnay barrel fermented.