Klantenservice Mijn Account Zakelijk

ChaChaCha Chardonnay

Afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de heuvels van de Hérault-vallei. De bodem bestaat uit kalksteen en kiezels. De wijngaarden zijn tussen de 15-21 jaar oud en liggen op 200-250 meter hoogte. 

80% van de wijn vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 16 °C. Dat duurt 2 weken. De andere 20% vergist in vaten van nieuw eikenhout. Een deel van de wijn (35%) ondergaat een malolactische gisting om de scherpe zuren om te zetten in zachte, ronde zuren. Daarna rijpt de wijn 6 maanden verder op eikenhout, waarvan een derde nieuw.

De kleur is heldergoud, met de geur van tropisch fruit, ananas, zoete specerijen, bloemen, honing en vanille.

Deze wijn is uitstekend geschikt voor volle en vettige vis, zoals gegrilde dorade.

Land
Frankrijk
Regio
Languedoc-Roussillon
Type
Stil
Kleur
Wit
Druivenras
Chardonnay
Smaakprofiel
Rijk Zacht
Aroma
Honing Vanille Ananas Tropisch Fruit Bloemen
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Vettige Vis
Serveer Temperatuur
10 - 12°C
Jaartal
2023
Prijs
€ 5,- tot € 10,-
Artikelnummer
PM800
EAN-code
3760040421629
Flessen per doos
6
actionImage-empty
ChaChaCha Chardonnay
Op voorraad
€ 9,95 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.

De filosofie van Les Domaines Paul Mas is "Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines. Elke wijn wordt geblend door Jean-Claude Mas, die samen met zijn mentor Georgio Grai de kunst van het blenden goed onder de knie heeft gekregen.

Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.

Domaine Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.