Klantenservice Mijn Account Zakelijk

Que Sera Sirah Shiraz

Afkomstig van verschillende wijngaarden uit Montagnac, Montagne Noire en de Aude. De druivenstokken groeien op een ondergrond van klei en kalksteen en zijn 28-45 jaar oud.

De wijn wordt op 25 graden vergist. Na de gisting blijft het sap nog 30 dagen bij de schilletjes, waarbij de wijn regelmatig wordt overgepompt. Dit wordt gedaan om de wijn meer kracht, smaak en tannines te geven. Hierna rijpt 30% van de wijn in Amerikaanse vaten.

De kleur is mooi granaatrood met een paarse rand. De geur is kruidig met tonen van tabak, rijp fruit, cassis en viooltjes. Rijke en soepele tannines en zoete specerijen.

Heerlijk bijvoorbeeld een lamsbout met ansjovismarinade.

Land
Frankrijk
Regio
Languedoc-Roussillon
Type
Stil
Kleur
Rood
Druivenras
Syrah
Smaakprofiel
Rijk Soepel Droog
Aroma
Specerijen Viooltjes Rijp Fruit
Alcohol percentage
13,5%
Afsluiting
Kurk
Inhoud
750ml
Serveer Suggesties
Lam
Serveer Temperatuur
16 - 18°C
Jaartal
2021
Prijs
€ 5,- tot € 10,-
Artikelnummer
PM801
EAN-code
3760040420387
Flessen per doos
6
actionImage-empty
Que Sera Sirah Shiraz
Levertijd 3-5 werkdagen
€ 9,50 per stuk
Incl. 21% BTW

Geen reviews gevonden

Wees de eerste die dit product beoordeeld!

Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.

De filosofie van Les Domaines Paul Mas is "Wereldwijn in een nieuwe wereld jasje’, wat inhoudt dat de karakteristieken van de bodem en de druivensoort behouden blijven, terwijl op hetzelfde moment een wijn wordt gecreëerd die past bij de behoefte van de consument: hoge fruitconcentratie met rijpe, zachte tannines. Elke wijn wordt geblend door Jean-Claude Mas, die samen met zijn mentor Georgio Grai de kunst van het blenden goed onder de knie heeft gekregen.

Tegenwoordig is 23% van de wijngaarden van Domaines Paul Mas biologisch en is elk wijndomein Terra Vitis gecertificeerd en heeft het een hoge milieuwaarde, niveau 3.

Domaine Paul Mas heeft de afgelopen 20 jaar talloze prijzen gewonnen; het werd drie keer op rij bekroond met de titel van EUROPEAN WINERY OF THE YEAR door Wine Enthusiast in 2020 en tot Beste Franse Producent bij Mondus Vini.