Vaak is het terroir en de combinatie van druiven bepalend voor de smaak van een wijn. Maar bij de Corvina druif ligt dat anders, daar is het de techniek die zijn stempel op de Italiaanse rode wijn drukt. In dit geval gaat het om de Ripasso techniek waar volop gebruik van wordt gemaakt in Valpolicella. Bij deze methode ondergaat de wijn door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Ripasso Die tweede vergisting zorgt ervoor dat de geur, smaak en tannine aan de Amarone schillen worden onttrokken, zodat de Italiaanse wijn uit Veneto meer karakter krijgt. Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven. Valpolicella De wijnen met de herkomstbenaming Valpolicella, waaronder de Amarone en Ripasso, zijn aan strikte regelgeving gebonden. Zo moet de wijn voor minimaal 45% uit Corvina bestaan en is het verplicht om aan de assemblage ten minste vijf procent Rondinella toe te voegen. Een monocépage (wijn van één druivenras) van enkel Corvina is niet toegestaan. Desalniettemin zijn er veel wijnhuizen, die geloven in het kwaliteitspotentieel van Corvina als monocépage en wijnen van enkel Corvina als streekwijn (Corvina Verona I.G.T.) op de markt brengen.#html-body [data-pb-style="629EC8228F8F4"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC8228F90B"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
In het noordoosten van Italië tussen Venetië en het romantische Verona worden heerlijk sappige wijnen gemaakt met opwekkende zuren en barstensvol rood fruit. Zo ook deze Valpolicella. Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Een robijnrode kleur. De geur is verleidelijk en fruitig met kenmerken van pruimen en kersen. De smaak is compleet, heeft structuur, is fruitig met tot slot een heerlijke afdronk. ...
Meer over deze wijn
Heeft een donkere paarse kleur. Ruikt naar kersen framboos en trekdrop.Smaakt lekker krachtig maar toch elegant. Sappige rood fruit smaak met kersen als hoofdtoon.Edele tannines met een ...
Meer over deze wijn
Deze sappige rode wijn met kers, bes en wat kruidigheid komt uit de buurt van het gardameer. Heerlijk om licht gekoeld te drinken bij pasta en groente van de grill. ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
In Delle Venezie draait het grotendeels om de knapperig frisse Pinot Grigio's die hier gemaakt worden. De ruim 20.000 hectare aan wijngaarden zijn verspreid over Friuli-Venezia Giulia, ...
Meer over deze wijn