Domaine de la Jasse ligt in het hart van de meest dynamische wijnregio's in Frankrijk: de Pays d'Oc. Al sinds de jaren '60 was Domaine de la Jasse een feit, maar toen nog bestemd voor het houden van vee. Pas vanaf de jaren '90 werden de pijlen op de wijnbouw gericht. Het was de Nederlandse Hans Walraven, één van de oprichters van de Wijnbeurs, die het domein van de familie Beaujard kocht. Hiermee ging zijn lang gekoesterde wens om zijn eigen Pauillac styled Cabernet Sauvignon wijn te maken in vervulling. En gelukkig vond hij in wijnmaker Bruno Le Breton de perfecte partner om er een waar succes van te maken. Domaine de la Jasse Het is nu Bruno Le Breton die de leiding heeft over Domaine de la Jasse nadat Hans in 2008 met pensioen ging. Van stevige Merlot-Cabernet tot aan rijk geconcentreerde Chardonnay, nog steeds weet hij prachtige Franse wijnen te maken van uitstekende én betaalbare kwaliteit die ons blijven verrassen. Precies zoals de filosofie die Hans voor ogen had: 'Grand Cru' voor elke dag. Dit jaar is de rosé ook weer gemaakt van Syrah en Grenache, maar aangevuld met Caladoc en Nielluccio. Caladoc is een kruising van Grenache en Malbec. Niellucio is van oorsprong een Corsicaanse druif voor stevig rood met body en structuur. Maar wordt ook gebruikt bij het maken van kwaliteitsrosés in Zuid-Frankrijk. Beide druiven geven volgens wijnmaker Bruno Le Breton dit jaar de gewenste ‘finishing touch’ aan zijn inderdaad excellente Coeur de Cuvée rosé.#html-body [data-pb-style="629EC824D9629"]{justify-content: flex-start; display: flex; flex-direction: column; background-position: left top; background-size: cover; background-repeat: no-repeat; background-attachment: scroll; border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px 0px 10px; padding: 0px;}#html-body [data-pb-style="629EC824D9641"]{border-style: none; border-width: 1px; border-radius: 0px; margin: 0px; padding: 0px;}
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Mousserende rosé met de frisheid van de Provence en de complexiteit van een wijn die wordt gemaakt volgens de methode die ook wordt gebruikt in de champagnestreek. Met aardbei, framboos, ...
Meer over deze wijn
Op Château de Selle wordt de beroemdste wijn van Domaines Ott gemaakt: Coeur de Grain. Dit duidt op de kleur van de eerste persing van de druif. Een blend van grenache, cinsault, syrah en ...
Meer over deze wijn
Heerlijke Zuid-Franse rosé gemaakt van de stoere druif cabernet sauvignon. Daardoor heeft hij kracht en structuur, naast de zomerse frisheid van aardbeien en framboos. Ideale barbecuerosé. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Nice Rosé is een lichtroze wijn uit de Provence gemaakt van grenache, cinsault en syrah. Hij is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld de lokale salade Niçoise met vers gegrilde tonijn. ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
In Delle Venezie draait het grotendeels om de knapperig frisse Pinot Grigio's die hier gemaakt worden. De ruim 20.000 hectare aan wijngaarden zijn verspreid over Friuli-Venezia Giulia, ...
Meer over deze wijn