Karakteristiek voor de Italiaanse barbera-druif is de rinse smaak van rode kers. Opwekkende wijn voor zo, bij lunches en ook bij een plateau met (geiten)kaas. Wijngebied Piemonte wordt bijna ...
Meer over deze wijn
Kenmerkend voor de Italiaaanse dolcetto-druif is zijn volle smaak van paarse zomervruchten en een opwekkend fris zuur. Lichtgekoeld heel lekker als aperitief en borrelwijn. ...
Meer over deze wijn
Dit lust iedereen. Bij het dessert of zomaar, in de zon. Het is alsof je in sappige, rijpe muskaatdruiven hapt. Lekker licht dankzij zijn lage alcoholgehalte. ...
Meer over deze wijn
Koning Barolo noemen de italianen deze klassewijn. Vanwege zijn kracht en verfijning. Aan tafel en uit een groot glas op z'n best. ...
Meer over deze wijn
Alleen in de Piemonte worden er van de nebbiolodruif juweeltjes als deze gemaakt. Op een verfijnde manier vol en krachtig. Dinerwijn, bijvoorbeeld bij eend. ...
Meer over deze wijn