Bij Georg Julius in de regio Rheinhessen zijn de 3 basisprincipes simpel: organische en mileuvriendelijke wijnbouw, zorgvuldige vinificatie én met als resultaat Duitse wijn met een sterk karakter. Alles in harmonie met de natuur dus om zo min mogelijk schade toe te brengen. Het was de grootvader van Georg Julius die het domein als boerderij in 1926 kocht. Zijn kleinzoon Georg, nu de huidige eigenaar en wijnmaker, heeft het met veel toewijdig uitgebreid naar een biologische wijngaard van ruim 19 ha. Weingut Julius De focus ligt op het maken van Duitse witte wijn, want ruim 60% van alle wijngaarden is aangeplant met onder andere de witte Riesling, Sauvignon Blanc, Silvaner en Pinot Gris druiven. Deze druiven groeien op een vruchtbare bodem van klei en kalk die ook in staat is om water voor een lange tijd vast te houden. Zo is er ook tijdens hete zomers geen sprake van droogte en krijgt de biologische wijn door de aanvoer van voldoende voedingsstoffen altijd het minerale karakter waar ze om bekend staan.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Met 40 gram restsuiker per liter is dit een (licht)zoete wijn. In Duitsland wordt dit smaaktype ook wel ‘lieblich’ genoemd. Hij is fris en fruitig met appel en tropisch fruit Alcoholpercentage: 8,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van witte druiven en heeft een aangename geur van rijpe appel. De smaak is fruitig en zacht met een licht zoetje en fruitige aroma's. ...
Meer over deze wijn
Deze halfzoete Liebfraumilch is fris door tonen van citrusfruit en aroma's van peer en appel. De afdronk bevat lichte fruitige tonen.
'Liebfraumilch' is wereldwijd een van de bekendste ...
Meer over deze wijn
Een fruitige, zoete witte wijn met een frisse afdronk. Heerlijk bij piitig eten, maar ook bij meloen met rauwe ham of paté. Moselland heet het bedrijf en het ligt in het hart van het ...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
In Delle Venezie draait het grotendeels om de knapperig frisse Pinot Grigio's die hier gemaakt worden. De ruim 20.000 hectare aan wijngaarden zijn verspreid over Friuli-Venezia Giulia, ...
Meer over deze wijn