Om Recioto te maken, worden de druiven eerst ingedroogd. Bij de alcoholische vergisting worden niet alle suikers omgezet in alcohol waardoor je een zoete wijn krijgt. Heerlijk bij ...
Meer over deze wijn
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
Volgens de legende vergat een Recioto producent de wijn in de vaten. De wijn bleef vergisten en verloor zo al zijn zoetheid. Daarom kreeg deze wijn de naam "Amarone" wat 'heel bitter' ...
Meer over deze wijn
Witte Recioto van Garganega-druiven uit Soave. Hij is intens met rozijnen, honing, abrikozen, bananen, appel en vanille. Eigenlijk een dessert op zich! Alcoholpercentage: 12,5%. Inhoud: 50cl.
Meer over deze wijn
Rode dessertwijn gemaakt van ingedroogde druiven. Met 13% alcohol en 110gram restsuiker per liter. Je proeft bramenjam en specerijen. Schenk hem bijchocoladetaart. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 50cl.
Meer over deze wijn
Deze siciliaanse wijn geeft een vette knipoog naar de wereldberoemde noord-italiaanse wijnen die worden gemaakt van ingedroogde druiven (de appassimento methode): amarone, ripasso en ...
Meer over deze wijn