Prosecco is wereldwijd één van de bekendste mousserende wijnen en is de perfecte metgezel tijdens een feestelijke gelegenheid: heerlijk als aperitief, maar ook bij een voorgerecht of amuse. De naam Prosecco verwijst naar de Prosecco druif die tegenwoordig bekend staat als Glera. Prosecco wordt in Veneto in het noordoosten van Italië geproduceerd, om precies te zijn in de heuvelachtige gebieden in Valdobbiadene rond Treviso en Colli Asolani. Prosecco wijn Wijnmakers kiezen bij Prosecco doorgaans voor de tankmethode. Anders dan bij de traditionele methode, wordt de wijn overgeheveld naar een tank in plaats van de fles. Er wordt suiker en gist toegevoegd om de vergisting te starten. De koolzuren kunnen door de afsluiting niet ontsnappen en lossen daarom op in de wijn. Na de tweede gisting wordt de mousserende wijn onder druk gefilterd en gebotteld en het zijn dus de koolzuren die voor de bubbels in mousserende wijn zorgen. Een Prosecco is te herkennen aan zijn fruitige, frisse en iets bloemige smaak. Een Prosecco is in principe droog van smaak, maar kan wel een zoet vleugje bevatten. Waar een Prosecco Spumante sterk bruist, bevat een Prosecco Frizzante juist een lichte sparkeling.
Wijn kopen:
Deze wijn is helaas (tijdelijk) niet meer te koop. Vergelijkbare wijnen vind u onderaan deze pagina.
Hier heb je een prosecco zoals de Italianen hem zelf graag drinken: fris, fruitig en vrolijk, maar niet zoet. Daardoor nog lekkerder bij borrelhapjes en de lunch. ...
Meer over deze wijn
Met zijn sympathieke bubbel en zijn frisfruitige smaak is deze Prosecco een feestelijk glas mousserende wijn voor iedere borrel. Heerlijk bij crostini, vitello tonnato of een pizzetta. Alcoholpercentage: 11%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In de neus vooral appel met wat bloesemtonen. In de mond een schuimende mousse en verkwikkende zuren.
Overige informatie
Wine Spectator April 2016 - 86 pts
...
Meer over deze wijn
De wijngaarden liggen aan de Garonne-rivier in Frankrijk en kennen een vergelijkbaar terroir als die van Margaux: de nabijheid van het water tempert het klimaat. Bovendien bevatten de bodems ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn
De Nerello Cappuccio druif komt van het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een blauw druivenras dat het liefst opgroeit op de rand van de Etna, één van de bekendste vulkanen. Vooral voor rode ...
Meer over deze wijn
In Delle Venezie draait het grotendeels om de knapperig frisse Pinot Grigio's die hier gemaakt worden. De ruim 20.000 hectare aan wijngaarden zijn verspreid over Friuli-Venezia Giulia, ...
Meer over deze wijn