Duplico Rosso wordt gemaakt van twee (vandaar Duplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera. De druiven geven de Italiaanse rode wijn uit Puglia zijn satijnzachte en levendig fruitige karakter geven met eindeloos veel (vandaar Multiplo) laagjes. De wijn wordt gemaakt volgens een eeuwenoude techniek waarbij deze vergist in grote, platte open vaten (Palmenti). Dat verzacht de rode wijn en zorgt voor optimaal schilcontact voor een maximale smaakextractie. Met als resultaat een rijke, gelaagde wijn met een buitengewoon zacht karakter. Rode wijn uit Puglia Rode wijnen uit Puglia staan bekend om hun kracht, body en hun donkere kleur. Niet voor niets werd het grootste gedeelte van de wijnproductie naar koelere gebieden gebracht om daar de wijnen meer kracht en kleur te geven. Maar gelukkig is de focus verschoven naar eigen kwaliteitswijn en kent Puglia inmiddels enkele DOC's. Het voordeel is dat de wijngaarden in vergelijking met de rest van Italië redelijk vlak én
Triplico Rosso wordt gemaakt van drie (vandaar de naam Triplico) inheemse druiven: Negroamaro en de zeldzame Malvasia Nera en Nero di Troia. Die de Italiaanse rode wijn zijn weelderige en ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn
Ervaar la dolce vita met deze Casa Bardonecca Negroamaro uit Salento, het meest zuidelijke gebied in de wijnstreek Puglia. Een schitterende wijn uit familiecollectie van het Zuid-Italiaanse ...
Meer over deze wijn
De naam Montebello (mooie berg) en de topwijn van de wijnmaker 'Grande Bellezza' (grote schoonheid) zijn op het nieuwe label samengevoegd tot Monbellezio. Een ode aan de bekende druif uit de ...
Meer over deze wijn
Weelderige Pomerol uit rijk jaar van het beroemde Château Clinet. Krachtig, verleidelijk en fluweelzacht met diepte en complexiteit. Deze kerst al heerlijk! ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd ...
Meer over deze wijn
Midnight Fever is hét fruitige feestnummer van de zomer. Licht, frivool en boordevol rood fruit. Slechts 11% alcohol, dus je schenkt 'm gewoon nog eens in. ...
Meer over deze wijn