"Spumante" is de Italiaanse benaming voor mousserende wijn. In tegenstelling tot "Frizzante", dat verwijst naar een licht bruisende wijn, kenmerkt Spumante zich door een volle, intense bruis. Italië kent diverse regio's en productiemethoden voor het maken van Spumante. Een van de bekendste soorten is Prosecco, maar andere varianten zoals Franciacorta en Asti Spumante zijn ook populair.Mousserende wijn en gerechtenProsecco Spumante is meestal fris, licht en fruitig, wat het een geweldige wijn maakt voor lichtere gerechten. Goede combinaties zijn bijvoorbeeld sushi omdat de lichte fruitigheid van de Spumante super samen gaat met de delicate smaken van sushi en sashimi, maar gegrilde vis zoals zeebaars is ook heerlijk in combinatie met de knisperende zuurgraad van een mousserende wijn.
Deze zeldzame trouvaille komt uit Italië, het walhalla voor vulkanische wijnen. En is gemaakt van Fiano, een oerdruif met rijke historie. Hoewel slechts 1.400 hectare aan wijngaarden met ...
Meer over deze wijn
Een paar jaar geleden stonden zes Governo's op de proeftafel die het blind moesten opnemen tegen de Amarones, Ripasso's en Appassimento's. De grote verrassing van deze proeverij bleek ...
Meer over deze wijn
Château Le Mayne is kwalitatief naar grote hoogte gebracht door oud-eigenaar Stéphan von Neipperg die ook beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en ...
Meer over deze wijn
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. ...
Meer over deze wijn