Rosso di Montalcino, dat lang werd beschouwd als het kleine broertje van Brunello, is in feite een wijn van grote onderscheiding en diepte waar de onderscheidende fruitige zwarte kers en wilde bessen zich verenigen met lichte sensaties van vanille en kruiden.
100% Sangiovese, geoogst van 20 september tot 10 oktober. De druiven worden gesneden en geperst, waarna het fermentatieproces plaatsvindt. De druiven schillen en de mostfermentatie duurt ongeveer 20 dagen. Nadat de wijn is afgeladen, wordt deze opgeslagen in containers in getemperde kamers om de malolactische gisting te bevorderen.
Rijping: tot 9 maanden, een deel in Slavonische eikenhouten vaten en een deel in Franse eikenhouten barrique. Daarna flesrijping tot 4 maanden voor verkoop van de wijn op de markt.
Schoon robijnrood. Diep bloemig aroma met hints van kruiden en munt. Medium tot volle body, met mooie zuren en evenwichtige tannines.
Voorgerechten met vleessauzen, gegrilde gerechten, gebraad en kazen van gemiddelde leeftijd halen het beste naar boven in zijn diepe en uitgebalanceerde smaak.
De Rosso di Montalcino is het kleine broertje van de wereldberoemde Brunello. Hij wordt ook gemaakt van sangiovese. Met rode kersen, chocola en pittige zuren. Heerlijk bij pasta, pizza of ...
Meer over deze wijn
Het kleine broertje van de wereldberoemde Brunello di Montalcino. Ook deze wijn is gemaakt van 100% sangiovese, lokaal brunello genoemd. Hij smaakt naar rijpe kersen, vanille en tonen ...
Meer over deze wijn
Rosso di Montalcino is het kleine broertje van de iconische Brunello di Montalcino. Hij rijpt 12 maanden op hout. Je proeft rood fruit, specerijen en balsamico. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Helder en glanzend robijnrood van kleur. In de neus aroma's van kleine verse bessen en een hint van kers, vermengd met bramen en zwarte kersen, gevolgd door een hint van vanille. Een geurige ...
Meer over deze wijn
Met deze wijn maak je indruk. Je ruikt kersen en pruimen, maar ook droge kruiden. Rijp rood fruit samen met zoete specerijen maakt dit glas wijn sappig en vol in de smaak. Een lekker ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bush-wijnstokken, ouder dan 50 jaar uit Pedrosa de Duero gelegen op 800 m. Hoog en geplant op zeer arme gronden, ideaal voor wijnbouw. ...
Meer over deze wijn
Klassieke combinatie van zuidelijke druiven, op het fruit gemaakt. Heerlijk sappig, met frisheid, rode kersen, niet heel krachtig, maar open en verleidelijk, met fijne zuren, heel fruitig en ...
Meer over deze wijn
Ambitieus gemaakte Zuid Afrikaanse witte wijn. Citroengeel. De geur is expressief en complex, de smaak aromatisch: rijp geel fruit, sinaasappelschil, volle abrikozen, gedroogde bloemen, ...
Meer over deze wijn