Intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus is de wijn intens en complex, met fruitige, bloemige en mediterrane struikgeuren. De wijn is droog en fris op het gehemelte, met een geweldige structuur. Haar volle, intense en warme smaak wordt gekenmerkt door tannines die in hun jeugd enigszins strak en stevig kunnen zijn maar altijd elegant. De goed uitgebalanceerde zuurgraad en uitgesproken smakelijkheid dragen bij aan de opmerkelijke persistentie van deze wijn.Bovale is een belangrijke inheemse rode druivensoort uit Sardinië, die pas de laatste jaren herontdekt en gewaardeerd wordt om haar pure expressie. Haar teelt is voornamelijk geconcentreerd in het centrale-zuidelijke deel van het eiland. Hoewel vaak gebruikt in blends met andere druivensoorten, schittert deze specifieke variëteit pas echt wanneer ze in haar eentje de show mag stelen.
De druiven worden eind september handmatig van de 40 jaar oude wijnstokken geknipt. Ze worden dan in 6 kilo kratten gelegd die dan in een speciale droogruimte voor ongeveer 100 dagen ...
Meer over deze wijn
De Cave de Richemer heeft als slogan: 'your stopover between land and sea!'Tja wat moet je daar nog aan toevoegen als je deze bloedstollend goed gemaakte Sauvignon Blanc hebt gedronken? De ...
Meer over deze wijn
Een fruitige rode wijn die, zoals de naam al doet vermoeden, 6 maanden gerijpt heeft in Amerikaanse eiken vaten. De wijn heeft een mooie kersenrode kleur en een geur van donkere fruitaroma's ...
Meer over deze wijn
Jumilla ligt op 90 kilometer ten westen van de kustplaats Alicante. We zitten hier in het land van de krachtige Monastrell druif. In deze jonge (joven) wijn wordt er de kruidige Syrah druif ...
Meer over deze wijn