Smeuige, zachte wijn met een frisse nasmaak. Lekker voor zo en aan tafel. Samen met Guigals rode Rhone vormt hij een mooi duo voor een etentje met meer gangen. Bij Rhone denk je misschien vanzelf aan rode wijn, maar er worden ook verrukkelijke witte wijnen gemaakt. Deze komt van Guigal, de nummer 1 op de lijst van meest gewaardeerde wijnmerken van de Rhone. Hij bestaat uit maar liefst 5 verschillende druivenrassen waarvan je sommige maar zelden tegenkomt. Viognier, clairette en bourboulenc zorgen voor de florale en fruitige aromas. Roussanne en marsanne geven de wijn zn smeuige, ronde structuur. Van zon zachte, gevulde wijn kun je zomaar als glas op zich plezier hebben. Aan tafel past hij heel goed bij vis, kip, krab en romige gerechten. Probeer m ook gerust eens bij iets oosters, bijvoorbeeld een (milde) Thaise curry. Samen met Guigals rode Rhone vormt hij een mooi setje voor een etentje met meer gangen.
Bij een witte Côtes du Rhône ben je als producent behoorlijk vrij om te kiezen welke Rhônedruiven je gebruikt. In het geval van deze Côtes du Rhône Blanc ...
Meer over deze wijn
Bij een Côtes du Rhône denk je al snel aan een rode wijn. Maar deze blend van grenache blanc, clairette en bourboulenc zorgt voor een volle witte wijn. Lekker bij romige sauzen. Alcoholpercentage: 13,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Witte Côtes du Rhône gemaakt van 88% viognier met grenache blanc. Bloemig en vol met de geur van abrikoos, meloen en amandelen. Maar ook nectarine, anijs en venkel. Alcoholpercentage: 14%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De druiven marsanne en roussanne zijn de ‘Peppi en Kokki’ van de Rhône. Samen zorgen ze voor rijke wijnen met rijpe peren, abrikozen, amandelspijs en honing. Alcoholpercentage: 13%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Chique dinerwijn. Krachtig, maar niet zwaar en daardoor heel geschikt voor bij rood vlees en wild. Montepulciano ligt zuidelijker dan Chianti. Het is er beduidend warmer en dat proef je in ...
Meer over deze wijn
Gestoofde pruim, bessenjam en specerijen kom je tegen in deze volle wijn die verrukkelijk Smaakt bij smeuig eten. Ook zomaar lekker, bij italiaanse kaas. ...
Meer over deze wijn