Calalenta Rosé is gemaakt van 100% Merlot. De wijngaarden liggen hier op een uitstekende locatie in het Sud Abruzzo-gebied, laag gesnoeid en geplant op steile heuvels op een hoogte tot 250 meter boven zeeniveau, wat zorgt voor een wijn met een uitstekende balans tussen aroma's en zuurgraad. De druiven worden ’s nachts met de hand geplukt en direct na de oogst gekoeld tot -1° C en geperst. De eerste persing wordt gedurende 20 dagen gefermenteerd bij een temperatuur van maximaal 10 ° C in een roestvrijstalen tank. Na een lichte en snelle rijping op de droesem van 30 dagen in roestvrij staal, wordt de wijn voorzichtig verfijnd, gefilterd en direct gebotteld.
Calalenta Rosé is het Italiaanse alternatief voor een ‘Provence style rosé’. De kleur is zeer licht roze, frisse aroma’s in de neus van aardbei, vers gesneden watermeloen en rozenblaadjes. In de mond heerlijk verfrissende smaak met tonen van fris fruit, bloemen met een zachte heerlijke minerale tonen, gevolgd door een lange afdronk met een frisse zuurgraad in combinatie met vers fruit.
Calalenta Rosé is heerlijk als aperitief of als begeleider van verschillende visgerechten, frisse salades en gegrild vlees.
Met wijn als basis is, door toevoeging van wat fruitaroma, een lichtzoete wijndrank gecomponeerd, met een lichtvoetige, ongecompliceerde smaak. Heerlijk op zichzelf als aperitief. Ook te ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bush-wijnstokken, ouder dan 50 jaar uit Pedrosa de Duero gelegen op 800 m. Hoog en geplant op zeer arme gronden, ideaal voor wijnbouw. ...
Meer over deze wijn
Spectaculaire Siciliaanse witte wijn. Zachtgeel van kleur. Met in de geur intens tropisch fruit (guave, mango), jasmijnbloemen, perzik, abrikoos, citrus en verse acaciahoning. De wijn is ...
Meer over deze wijn
Het porthuis Barros heeft in de loop van zijn bestaan een grote reputatie opgebouwd met bijzondere Colheita's. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia daarnaast met de ...
Meer over deze wijn