Poggio betekent letterlijk 'heuvel' of hooggelegen plek en dat is precies waar het huis Il Poggio zich bevindt: op een heuvel 300 meter boven zeeniveau aan de voet van het Taburno gebergte. Het zijn de broers Carmine en Marco die momenteel de leiding hebben over dit prestigieuze wijnhuis. Al sinds 1760 is de familie actief in de landbouw, maar pas vanaf de 20e eeuw zijn ze zich gaan richten op de wijnbouw. Il Poggio Ze werken uitsluitend met inheemse druivenrassen die erg goed uitpakken in het gunstige klimaat waar het overdag warm is, het 's nachts goed afkoelt en waar precies de juiste hoeveelheid regen valt. Hun wijnen staan bekend dankzij de hoge concentratie aan fruit en vulkanische minerale rijkdom. Het Italiaanse antwoord op de rijkste Bourgognes, waarvan Falanghina de krachtigste is met de hoogste complexiteit van de familie à la een vulkanische Puligny-Montrachet. Falanghina Falanghina is een druif met een rijke geschiedenis. Kenners vermoeden dat de autochtone druif aan de
Molise ligt in de ‘kuit’ van de laars. Hier worden wijnen gemaakt van obscure inheemse druiven zoals falanghina. Je proeft de smaak van perzik, abrikoos en amandelen. Heerlijk bij pasta met ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
De Tenuta Valleselle-lijn van het wijnhuis Tinazzi is vernoemd naar het gelijknamige landgoed op de heuvels van het Gardameer. Deze lijn is gewijd aan de regio's Verona en Valpolicella. ...
Meer over deze wijn