Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. De wijngaarden liggen op hellingen aan de voet van de koele Pyreneeën en Cevennen, in het zuiden van Frankrijk. De bodem bestaat uit kalksteen, wat perfect is voor de delicate Pinot Noir. De vinificatie begint met 2 dagen pre-fermentatie. Daarna volgt een koude maceratie om het frisse fruit te vangen in de wijn, gevolgd door 2 weken van vergisten. De wijn rijpt 6 maanden in Frans eiken en wordt vroeg gebotteld op de primaire smaken van de druiven te behouden.
Verfrissende en subtiele aromas van rijpe frambozen en veenbessen met een hint van pruim en toast. In de mond een mooie balans van rijp fruit en frisheid met een aantrekkelijk kruidige rooksmaak.
Deze lichte rode wijn is bij uitstek de wijn voor bij kalfsvlees en eend. Maar ook is hij te combineren met onder andere gevogelte en paté's.
Een heerlijke zoete witte wijn gemaakt naar voorbeeld van de Chinese Chefoo wijn. Een melange van zoete Europese wijnen, aangevuld met extra zoete most maken deze wijn heerlijk ...
Meer over deze wijn
Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde bush-wijnstokken, ouder dan 50 jaar uit Pedrosa de Duero gelegen op 800 m. Hoog en geplant op zeer arme gronden, ideaal voor wijnbouw. ...
Meer over deze wijn
Klassieke combinatie van zuidelijke druiven, op het fruit gemaakt. Heerlijk sappig, met frisheid, rode kersen, niet heel krachtig, maar open en verleidelijk, met fijne zuren, heel fruitig en ...
Meer over deze wijn
Ambitieus gemaakte Zuid Afrikaanse witte wijn. Citroengeel. De geur is expressief en complex, de smaak aromatisch: rijp geel fruit, sinaasappelschil, volle abrikozen, gedroogde bloemen, ...
Meer over deze wijn