Lambrusco is de naam van een druif waarvan ze in Emilia Romagna wijn maken. Er zijn wel 60 verschillende soorten lambruscodruiven! Dat is nogal wat. Je begripjt dat er in het gebied dan ook witte èn rode mousserende wijn van deze druiven gemaakt. Heerlijke bubbels dus! Het Chiarli bedrijf is opgericht in 1860. En is nu de belangrijkste internationale Lambrusco producent. Alle mousserende Lambrusco's worden volgens de zogenaamde Charmat methode gemaakt. Dit is een methode waarbij de wijnen een tweede gisting krijgen op de tank. Lekker voor ieder bruisend moment.
Fruitige, lichte wijn met een friszoete smaak en een beetje prik. Lekker als borrelwijn- en feestwijn en bij hartige gerechten met vruchten zoals ham met meloen. ...
Meer over deze wijn
Bij de naam Lambrusco denk je waarschijnlijk aan een rode mousserende wijn. Maar er wordt ook witte Lambrusco gemaakt. Afkomstig uit het Italiaanse Emilia-Romagna. Lichtzoet met een zachte ...
Meer over deze wijn
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Dit is een heerlijke, frisse wijn om mee te borrelen. Hij heeft de fruitige smaak van peer en meloen. Gemaakt van biologisch verbouwde druiven. De druiven voor deze fruitige Pinot Grigio ...
Meer over deze wijn
Hippe en trendy Italiaanse wijn klassieker, rechtstreeks van het Italiaanse terras. Deze mild bruisende wijn met een frisse en vriendelijke smaak, frizzante met vlierbloesem en munt, is ...
Meer over deze wijn