Milde, sappige wijn met rijpe kers en een vleug vanille. Echt zon zonnig glas uit Australie. Voor zo en bij smaakvolle gerechten, met of zonder vlees. Achter het wijnmerk Lindemans zit een mooi verhaal. De oprichter was een arts, Dr Henry J. Lindeman. Net na zijn afstuderen verliet hij het Londense St. Bartholomews Hospital om door Europa te reizen. Het mediterrane leven met olijfolie en lekkere wijnen beviel hem goed en hij vond dat bewoners rondom de Middellandse zee er een stuk gezonder uitzagen dan zijn bleke landgenoten in Londen. In 184 verhuisde de avontuurlijke arts met zijn vrouw Eliza naar Australie. In zijn plattelandspraktijk schrok hij van de slechte gezondheid van de kolonisten. Wijn, dacht hij, zou helend kunnen werken. Daarom plantte hij in 1843 zijn eerste druiven in Cawarra in Hunter Valley, maakte er wijn van en schreef die voor aan zijn patienten. Wat ooit was bedoeld als geneesmiddel is nu een middel om lekker van te genieten.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Dit is een heerlijke, frisse wijn om mee te borrelen. Hij heeft de fruitige smaak van peer en meloen. Gemaakt van biologisch verbouwde druiven. De druiven voor deze fruitige Pinot Grigio ...
Meer over deze wijn
Hippe en trendy Italiaanse wijn klassieker, rechtstreeks van het Italiaanse terras. Deze mild bruisende wijn met een frisse en vriendelijke smaak, frizzante met vlierbloesem en munt, is ...
Meer over deze wijn