Chardonnay is in deze wijn gemengd met viognier. Die voegt frivole aromas toe waardoor de zachte, ronde wijn een frisfruitige lift krijgt. Voor zo en aan tafel. Achter het wijnmerk Lindemans zit een mooi verhaal. De oprichter was een arts, Dr Henry J. Lindeman. Net na zijn afstuderen verliet hij het Londense St. Bartholomews Hospital om door Europa te reizen. Het mediterrane leven met olijfolie en lekkere wijnen beviel hem goed en hij vond dat bewoners rondom de Middellandse zee er een stuk gezonder uitzagen dan zijn bleke landgenoten in Londen. In 184 verhuisde de avontuurlijke arts met zijn vrouw Eliza naar Australie. In zijn plattelandspraktijk schrok hij van de slechte gezondheid van de kolonisten. Wijn, dacht hij, zou helend kunnen werken. Daarom plantte hij in 1843 zijn eerste druiven in Cawarra in Hunter Valley, maakte er wijn van en schreef die voor aan zijn patienten. Wat ooit was bedoeld als geneesmiddel is nu een middel om lekker van te genieten.
In de wijngaarden rondom de plaats Asti wordt veel moscato verbouwd. Daarvan wordt deze lichtzoete, mousserende gemaakt met de smaak van rijpe druiven. Lekkere wijn om in de zon van te ...
Meer over deze wijn
Fruitige bordeaux met precies dat beetje bite waardoor hij lekker is voor zo en om bij te eten. Past echt bij alles, van geroosterde ribeye tot vegetarische lasagne. Aanrader voor bij de borrelplank.
Meer over deze wijn
Deze zachte wijn heeft de volle smaak van rijpe mango en vanille. Lekker voor zo, bij curry en pittige, romige kaas. Deze volle, bijna romige Chardonnay komt uit de Languedoc, het zuiden van ...
Meer over deze wijn