Bij biologische landbouw zijn kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen verboden. Zo'n tien jaar geleden hebben verschillende partijen in de wijnwereld (onderzoekers, wijnproducenten, wijnhandelaren etc.) de koppen bij elkaar gestoken om tot een EU regelgeving te komen voor biologische wijn. Vanaf de oogst van 2012 mocht 'biologische wijn' als term op het etiket verschijnen. Mits de wijn uiteraard aan alle eisen voldoet. Biologische wijn mag alleen van biologisch geteelde druiven worden gemaakt. Omdat chemische bestrijdingsmiddelen niet mogen, gaat een wijnboer op zoek naar druivenrassen die goed bestand zijn tegen verschillende wijngaardziektes. En zoekt hij percelen uit met een vruchtbare bodem. De bodem voorziet dan zelf in de nodige voedingsstoffen. Een wijnboer mag wel bijsturen met kruidenpreparaten. Schadelijke insecten worden bijvoorbeeld weer bestreden met andere insecten.Vacqueyras De prestigieuze maar minder bekende regio Vacqueyras wordt vaak het kleine broertje van
Côtes du Ventoux gemaakt van voornamelijk grenache met syrah en mourvèdre. Je proeft aardbeien, rode kersen en groene kruiden zoals tijm en rozemarijn. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
Traditionele GSM-blend uit de Rhône van grenache, syrah en mourvèdre. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 50 jaar. Met uitschieters tot wel 90 jaar oud. Alcoholpercentage: 14,5%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De zuidelijke Rhône appellatie Beaumes-de-Venise maakt naast zoet wit ook droge rode wijn met een typische Rhône touch. Gemaakt van grenache, syrah en carignan Alcoholpercentage: 15%. Inhoud: 75cl.
Meer over deze wijn
De Rhônevallei is een van de bekendste wijnstreken van Frankrijk, met een lange traditie van krachtige en expressieve wijnen. In het noorden blinkt Syrah uit in verfijnde, intense wijnen, ...
Meer over deze wijn
Toscane is een streek waar geschiedenis, gastronomie en wijn naadloos samensmelten. De glooiende heuvels, warme zomers en koele nachten zorgen al eeuwen voor ideale omstandigheden voor ...
Meer over deze wijn
Viognier is een moeilijke druif om te verbouwen. Dit komt doordat de druif alleen houdt van een arme, kalkrijke en granieten bodem. Daarbij komt dat de druif precies rijp moet zijn om ...
Meer over deze wijn
Als er één familie is die het Super Tuscan-gevoel uitstralen, dan is het wel de familie Ciacci. Met verschillende Azienda's in hun bezit, verspreid over heel Toscane (van Maremmen tot ...
Meer over deze wijn
Massimo Firelli is een Italiaans wijnmerk dat zich richt op het herontdekken van zeldzame, inheemse druivenrassen uit Zuid-Italië, met name uit Puglia. Zo zijn de Susumaniello en de ...
Meer over deze wijn