Bij biologische landbouw zijn kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen verboden. Zo'n tien jaar geleden hebben verschillende partijen in de wijnwereld (onderzoekers, wijnproducenten, wijnhandelaren etc.) de koppen bij elkaar gestoken om tot een EU regelgeving te komen voor biologische wijn. Vanaf de oogst van 2012 mocht 'biologische wijn' als term op het etiket verschijnen. Mits de wijn uiteraard aan alle eisen voldoet. Biologische wijn mag alleen van biologisch geteelde druiven worden gemaakt. Omdat chemische bestrijdingsmiddelen niet mogen, gaat een wijnboer op zoek naar druivenrassen die goed bestand zijn tegen verschillende wijngaardziektes. En zoekt hij percelen uit met een vruchtbare bodem. De bodem voorziet dan zelf in de nodige voedingsstoffen. Een wijnboer mag wel bijsturen met kruidenpreparaten. Schadelijke insecten worden bijvoorbeeld weer bestreden met andere insecten.Vacqueyras De prestigieuze maar minder bekende regio Vacqueyras wordt vaak het kleine broertje van
Vacqueyras is de betaalbare buurman van Châteauneuf-du-Pape. In het reliëf van de fles zie je twee gekruiste sleutels: dit zijn de sleutels van de apostel Petrus die toegang geven tot het ...
Meer over deze wijn
RhĂ´neproducent Louis Bernard maakt wijnen in vele verschillende appellaties. Alle wijn die niet onder een andere appellatie valt, komt op de markt als CĂ´tes du RhĂ´ne. Sappig met bessen en ...
Meer over deze wijn
Een Governo is een Italiaanse wijnstijl die verwijst naar een oude wijnmaaktechniek die oorspronkelijk uit Toscane komt, genaamd "Governo all'uso Toscano". Deze methode wordt al sinds ...
Meer over deze wijn
Chianti is een beroemde Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Het wordt voornamelijk gemaakt van de Sangiovese-druif, die zorgt voor een fruitige, kruidige smaak met tonen van kersen, ...
Meer over deze wijn